Helikoptertur över banan på Golfens Dag

Under Golfens Dag får besökarna på Österåkers GK uppleva banorna från ovan.

Helikoptertur över banan på Golfens Dag
Under Golfens Dag på Österåkers GK erbjuds en helikoptertur över banan. //Foto: iStock & Jonas Alvsten

Cirka 300 klubbar runt om i Sverige deltar i Golfens Dag. De lockar besökare på olika sätt och skapar en heldag full av aktiviteter och inspiration. Genom Golfens dag vill klubbarna behålla det stora golfintresset, men samtidigt locka nya golfspelare till idrotten.

Österåkers GK har i år valt att satsa på en rolig och lite annorlunda aktivitet, som kanske inte är det första man tänker på när man hör ordet golf.
– Vi ska anordna helikopterlyft! Det kommer vara kortare lyft där man får testa på att åka helikopter.  Det finns en helikopterplatta bredvid golfklubben, och eftersom vi bygger om banan så tänkte vi att det kunde vara häftigt att få se det från ovan och att det passade bra på Golfens dag, säger Johanna Holmberg, som är junior- och elitansvarig på Österåkers GK.

Du som vill lugna nerverna inför helikopterturen eller efter; erbjuder Österåkers GK andra aktiviteter som på ett eller annat sätt är golfrelaterat.
Dessa är anpassade för såväl golfare som icke-golfare i alla åldrar.
– Utöver detta kommer vi att ha lite aktiviteter på 30/50 banan. Tränare kommer finnas tillgängliga vid rangen. Vi kommer ha personer i vår svingstudio, så man får chansen att testa på olika golfklubbor, och dessutom banvandringar. Klubben har också en helt ny restaurang som har sin Grand Opening på måndag, men har redan smygöppnat och kommer ha erbjudanden under Golfens dag, säger Holmberg.

Häftigt!
Ja
12
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!