5de4440cd097b

Artiklar

Helen Alfredsson hoppas få hjälpa till

Helen Alfredsson tror att Maria Möller är rätt person för posten som Svenska Golfförbundets ordförande. Nu hoppas hon också att kunskapen från tidigare proffs utnyttjas bättre.

Text: Jesper Johansson • 2017-04-27 Uppdaterad 2017-04-27

För första gången på 113 år har Svenska Golfförbundet en kvinnlig ordförande. I och med det har man tagit ett stort steg mot en mer jämställd organisation, och nu hoppas många att det här gör att damgolfen får större fokus och prioriteras.

Legendaren Annika Sörenstam säger till svenskgolf.se/wp att hon tror Maria Möller kan bidra “med sin passion för golfen”.

Nu har ytterligare en legendar uttalat sig i frågan. Helen Alfredsson, som bland annat vann en major 1993, tror att Maria Möller är helt rätt kvinna på posten:
–Oavsett om det är en kvinna eller man ska det vara någon som tar fram golfen. Det är på tiden att vi lyfter upp duktiga kvinnor. Det är viktigt att vi har en vision och att vi värnar om golfen och dess tillväxt, säger Alfredsson till svenskgolf.se/wp.

Läs Svensk Golfs intervju med SGFs nya ordförande

Mer konkret hoppas Helen Alfredsson att att en svensk damtävling åter finns i Sverige.
–Jag har träffat många av de svenska tjejerna och alla de saknar att spela framför sina vänner och sin familj. Jag hoppas att Maria Möller ser att den tävlingen behövs.

Dessutom hoppas tidigare Solheim Cup-kaptenen att SGF:s nye ordförande ska ta hjälp från hennes generation av spelare, som aldrig blivit tillfrågade att bidra.
–Många av oss som har spelat är villiga att vara med och vill få en möjlighet att vara det. Som det är nu finns det ingen spelare från högsta nivå som är med och bestämmer.
–I andra förbund runt om i världen är det många spelare som är med och får chansen att ge tillbaka. Vi är många som har ganska mycket erfarenhet, och vet hur tufft proffsen har det dag ut och dag in. 

Så ni har inte fått frågan att hjälpa till?
–Jag sa det till någon tidigare att det är lite märkligt att vi inte blivit tillfrågade. Vid några tillfällen var vi fem-sex stycken med i Solheim Cup. Vi har varit kaptener nästan allihop. Ändå har vi inte blivit tillfrågade om vi vill vara med. Att ingen av oss fått frågan är lite märkligt.


Text: Jesper Johansson • 2017-04-27
Artiklar
Scroll to Top