5de4441a8481b

Artiklar

Nu kan du dricka Henrik Stensons vatten

Henrik Stenson hoppas på en rekordvarm sommar. Då kan hans nya produkt bli en dundersuccé och hans stiftelse få ett rejält kassatillskott.

Text: Tommie Gustavsson • 2017-04-26 Uppdaterad 2017-04-26

Lagom till Nordea Masters lanserar Henrik Stenson tillsammans med Helsingborgsföretaget, Aqua Nobel ett eget vatten som ska säljas under den svenska European Tour-tävlingen och på golfklubbar runt om i landet.
– Vattnet kommer att säljas i 50 centiliters PET-flaskor. Det finns både kolsyrat och utan kolsyra. Vi gör det här i första hand som en kampanj det här året, men förhoppningsvis blir det en fortsättning, säger Jan Johansson styrelseordförande i Aqua Nobel.

Henrik Stenson stöttar handigolfen med pengar för The Open-segern

30 september ska företaget räkna ut hur många flaskor Henrik Stenson-vatten som har sålts.
En krona per flaska går till Henrik Stenson Foundation.
– Dessutom har Henrik och (hustrun) Emma bestämt att de ska lägga till lika mycket pengar ur egen kassa, säger Jan Johansson.

Det kan alltså bli ett rejält tillskott till Henrik Stenson Foundation, som hjälper bland annat unga talanger och handigolfare.
– Det är roligt att få den här möjligheten att samla in mer medel till min stiftelse. Desto mer pengar vi får in – desto mer kan vi ge tillbaka. Vi får hoppas på en varm sommar, säger Henrik Stenson.

Stenson: ”Jag älskar practical jokes”

Henrik Stensons vatten kommer från en källa i lilla Mörarp strax utanför Helsingborg. Källan ligger på drygt 100 meters djup och vattnet är rikt på viktiga mineraler.

Samarbetet mellan Henrik Stenson och Aqua Nobel startade på senhösten förra året och nu finns vattenflaskorna ute till försäljning.
– Aqua Nobel lanserar nu sin produktserie med källvatten och ekologiskt smaksatt vatten. Stenson by Aqua Nobel är en rolig profilprodukt som vi hoppas ska gå hem, inte minst bland golfare.

Aqua Nobel är Officiell Partner till Nordea Masters som arrangeras på Barsebäck 1-4 juni. 


Text: Tommie Gustavsson • 2017-04-26
Artiklar19:e håletHenrik Stenson
Scroll to Top