Alfred Dunhill Links Championship – Day Three

Artiklar

Klart: USGA och R&A arbetar fram nytt handicapsystem

Det har spekulerats under en tid om ett nytt handicapsystem ska tas fram. Nu är det klart. En global förändring ska göra det lättare för oss golfare.

Text: Jesper Johansson • 2017-04-20 Uppdaterad 2017-04-20

Under onsdagen meddelade USGA och R&A att de båda organisationerna arbetar tillsammans för att ta fram ett nytt handicapsystem. Som det är nu finns det sex olika system över hela världen för att räkna sitt handicap. De olika systemen är uppbyggda beroende på vilken typ av spelform som är populärast i olika länder.

BERGMAN: Dags för nytt handicapsystem

Senare i år ska dock USGA och R&A tillsammans med Japan Golf Association samt Golf Canada komma med ett förslag som ska gälla över hela världen.
– En underbar aspekt med golfen är att den skiljer sig från andra sporter på sättet att spelare med olika skicklighetsgrader kan spela tillsammans, på grund av handicapsystemet, säger Mike Davis, vd för USGA till Golf.com.
– Med ett globalt system kommer golfbanor att bedömas och värderas på samma sätt oavsett i var i världen man befinner sig. Det tar bort gränser och barriärer som underlättar för golfare att spela överallt.

USGA och R&A föreslår stora regelförändringar

Vd för R&A är Martin Slumbers. Han säger att ett gemensamt handicapsystem kommer att ta bort  onödiga frågor och frustration spelare upplever när de spelar i olika delar av världen.
– Vi jobbar tillsammans med redan existerande handicap-organisationer för att utnyttja deras kunskap när vi försöker formulera ett system som ska vara enkelt att förstå och som kan appliceras konsekvent över hela världen, säger han.

Birgitta Ljung, ledamot i Svenska Golfförbundets regelkomitté, representerade European Golf Association och är en av de 20 personer som tillsammans ska förändra handicapsystemet. Så här säger hon i ett pressmeddelande:
– Utan att gå in på detaljer kan jag säga att det nya systemet kommer att uppmuntra golfspelare att registrera fler handicapronder och på så sätt få en mer riktig handicap.

Tanken är att golfvärlden ska få gemensam golfhandicap 2020.

Tidigare i år presenterade de två organisationerna förslag på stora regelförändringar, som kommer att gälla tidigast 2019.

BERGMAN: Revolution av reglerna


Text: Jesper Johansson • 2017-04-20
ArtiklarNyheterR&AUSGA
Scroll to Top