Hemmagjorda golfklubbor förgyllde påsken på Wemdö G&CC

Att slå ut från tee kan vara nog svårt som det är. Ändå spelades en juniortävling på Wermdö G&CC där utslagsklubban skulle vara gjord av deltagarna själva.

Hemmagjorda golfklubbor förgyllde påsken på Wemdö G&CC
Ett glatt golfgäng spelade en annorlunda golftävling på Wermdö G&CC under påskhelgen. //Foto: Carita Henningsson

Banan har fortfarande inte öppnat sina ordinarie greener, ändå var det full fart på Wermdö Golf & Country Club under påsken.

Juniorgolfarna på klubben har tidigare i år haft ett träningsläger där deras prestationer skulle förbättras på golfbanan. Under påsken var inte resultaten de viktigaste. Istället prioriterades kreativitet och trevligt sällskap.

Foto: Carita Henningsson

Klubben anordnade nämligen en tävling kallad Kvastjakten. Tävlingen utspelade sig över nio hål och var öppen för klubbens juniorer. Men den spelades inte med deras vanliga utrustning. Istället var de tvungna att bygga sin egen utslagsklubba.
– Reglerna var att skaftet skulle vara gjort av ett kvastskaft. Klubbhuvudet fick vara i vilket material som helst, säger Ida-Maria Billström, Pro på klubben.
– En använde en gammal tennisracket, en hade en hockeypuck längst ned. En hade något yxliknande, en annan ett innebandyblad och en av juniorerna använde sig av ett gammalt klubbhuvud av trä från en avslagen klubba. 

Foto: Carita Henningsson

Uppvärmningen handlade mest om att se vilken utslagsklubba som fungerade bäst, och de olika klubborna hade olika resultat. Men mest handlade tävlingen om att ha roligt.
–De som var med är väldigt tävlingsinriktade och gick verkligen in för det. Några av dem var väldigt besvikna när deras utslagsklubba inte fungerade. Men de var väldigt glada och peppade.
– Vinnarna av tävlingen fick ett stort påskägg och den person med bäst klubba fick också ett pris.

Kan det här bli en tradition?
– Jag kan säga redan nu att det här är något som kommer bli återkommande på klubben.

Rolig tävling!
Ja
28
7
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.