5de44654809e4

Artiklar

Här är Golf Digests nye chefredaktör

Oskar Åsgård lämnade chefredaktörsrollen på Golf Digest. Nu är efterträdaren klar.

Text: CM Hellsten • 2017-04-11 Uppdaterad 2017-04-11

I februari blev det klart att Oskar Åsgård tar över som ny chefredaktör på Svensk Golf, efter Tobias Bergman.
Samtidigt lämnar Åsgård rollen som chefredaktör för Golf Digest.

Svensk Golfs chefredaktör slutar – ersättaren redan klar

Ny chefredaktör på Golf Digest blir Eric Franzén, mångårig golfjournalist och redaktör på Svensk Golf.
– Det är en väldigt kul och spännande utmaning. Jag ser fram mot att bygga vidare på den starka utveckling som tidningen haft sedan den re-lanserades i tjockare och exklusivare format, säger Eric Franzén.

Enligt en färsk Orvestomätning för helåret 2016 har Golf Digest ökat sin räckvidd med tio procent och når nu 64 000 läsare med varje nummer.

Rekordökning för Golf Digest

Vad lockade dig med uppdraget?
– Det är en tidning som främst pratar med den riktigt passionerade golfaren. Detta oavsett om du gillar att utveckla ditt spel eller söka upp nya banor, så är det en kunnig och kräsen läsekrets som ska tillfredsställas. Något som lockar mig oerhört eftersom jag själv fortfarande har ett vansinnigt stort intresse för golf – trots att jag arbetat med det på olika sätt i över 17 år nu. Men i mina ögon är det egentligen inget konstigt, eftersom golf är världens roligaste och bästa spel, säger Franzén.

FRANZÉN: Kämpa, alla Tiger-istas!

I det senaste numret av Golf Digest hittas en stor utrustningsspecial, där bland annat 105 av årets hetaste klubbor testats och betygsatts. På tisdag den 18 april kommer årets tredje nummer av Golf Digest ut, då med flerfaldige majorvinnaren Phil Mickelson på omslaget.
– Den svenska upplagan har alltid haft en egen själ, och så kommer det att fortsätta att vara. Det exklusiva samarbetet med Golf Digest i USA är givetvis också en odiskutabel tillgång som ger oss tillgång till mycket unikt material med de allra största namnen inom golfen, säger Franzén.


Text: CM Hellsten • 2017-04-11
Artiklar
Scroll to Top