5de4478593aed

Artiklar

En världsmästare med i årets Gör om mig

Tusentals sökte. Fyra valdes ut. Här är årets Gör om mig-deltagare.

Text: CM Hellsten • 2017-04-05 Uppdaterad 2017-04-05

Svensk Golfs succékoncept Gör om mig är nu tillbaka med en tredje säsong. Måndagen 6 februari inleddes årets projekt då de första ansökningarna kom in och fram till och med fredagen 17 februari gick det att anmäla sig.
Intresset var stort – ända in i kaklet och bara under den sista timmen (23.00-00.00) kom det in 24 ansökningar.
Tusentals sökte till Gör om mig 2017.
Nu har en kvartett valts ut.

Dundersuccé för Gör om mig

10,8-handicapparen Johanna Widén från Uppsala siktar mot singel och får Niclas Björnsson som tränare.
Som många andra har Johanna gjort en golfresa där handicapen rasat av bara farten och är nere på 10,8. Nu när hon börjat närma sig singelhandicap har marginalerna krympt och alla slag blivit mer kritiska och värdefulla.
– Att nå singel är ett självklart mål men om jag bara når dit kommer jag inte vara nöjd. Vad det kan innebära får vi se men jag är inte den som bara nöjer mig, säger Johanna Widén.

Hit men inte längre. Anders Bergqvist från Värnamo representerar en stor majoritet av de som söker till Gör om mig – män över 40 år med handicap strax över 10 men som saknar betydande delar i sitt spel för att nå singel. Inställningen, viljan och självförtroendet finns.
Nu vill 11,2-handicapparen få verktygen att nå sitt mål.
– Det här blir mitt livs chans och målet är utan tvekan singelhandicap. I vissa stunder är jag nog redan där men är alldeles för ojämn. Jag behöver bli mer stabil och bättre på att slå med drivern, säger Anders Bergqvist som kommer att tränas av Sofia Edman.

25,3-handicapparen Emma Jofvéus från Malmö är en återvändare till golfen som vid 25 års ålder la klubborna på hyllan när arbetet förde henne till Indien. Men förra året köptes ett nytt set och Emma började spela igen. Bollarna flyger inte riktigt dit hon vill men vilja finns det gott om. Långsiktigt siktar Emma mot singelhandicap men under Gör om mig vill hon ner till handicap 15.
Emma får Fredrik Tillgren som tränare.
– Jag måste lära mig hantera det psykologiska spelet, att hålla känslor och tankar i styr och inte bli stressad ute på banan, säger Emma Jofvéus.

En av Sveriges mest framgångsrika innebandyspelare genom tiderna har bytt plast mot stål. Men den unika spelförståelsen och de känsliga handlederna från innebandyn har inte skördat några större framgångar på golfbanan. Än.
Målet under Gör om mig blir en handicapsänkning under 18.
Torslandaspelaren får Linda Lindell som tränare.
– Golf är nästan det enda jag tänker på och jag vill verkligen utvecklas som golfare. Jag vill framförallt förstå vad jag gör för fel och få bollen i spel från tee. Det är extremt frustrerande att inte veta vad som är fel, säger Henrik Quist.


Text: CM Hellsten • 2017-04-05
ArtiklarGolfskolan
Scroll to Top