Jack Nicklaus använde sin spoon i mer än 35 år

Henrik Stenson har använt samma spoon sedan 2008, vilket är en lång tid för en proffsspelare. Ändå har han ungefär 25 år kvar tills han använt den lika länge som Nicklaus spelade med sin.

Jack Nicklaus använde sin spoon i mer än 35 år
Jack Nicklaus spelade med sin MacGreggor-spoon från 1958 fram till mitten på 90-talet. //Foto: Getty Images

Har du någon klubba som du aldrig kommer att byta ut? En favorit i bagen som varit med sedan tv-programmet Robinson var veckans höjdpunkt?

Jack Nicklaus använde en klubba under tiden Robinson lanserades. Samma klubba spelade han också med när tv-apparaten hade sitt stora genombrott i Sverige.

Året var 1958. Fotbolls-VM spelades i Sverige och vardagsrummens radioapparater fick maka på sig och göra plats för de nya tv-apparaterna. Sverige tog ett silver i turneringen efter att ha förlorat med 5–2 i finalen mot Brasilien, med unge Pelé i spetsen.

På andra sidan Atlanten spelade Jack Nicklaus samma år sin första tävling på PGA Tour. I bagen hade han en spoon som var kvar i bagen – till mitten av 90-talet.

Så här säger han till Golf Digest om sin trotjänare:

–Jag har attackerat fler par 5-hål än jag kan ränka till med min MacGregor-spoon. Den fanns i min bag från 1958 fram till mitten av 90-talet. Mot slutet hade jag problem att få upp bollen i luften för att botten på träffytan var så sliten och trubbig. Jag behöll klubbans första lädergrepp fram till 1981. När skaftet gick av i PGA Championship 1989 var jag glad att jag hade ett extra skaft i bakluckan.

Har du någon klubba du aldrig kommer att byta ut? Skriv i kommentarsfältet!

Häftigt!
Ja
43
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!