5de451438a7b3

Artiklar

Banpersonalen bygger golfklubbens nya hotell

Vad gör banpersonalen under vintern? Blir snickare och bygger hotell. I alla fall på den här anläggningen.

Text: CM Hellsten • 2017-01-25 Uppdaterad 2017-01-25

Orresta Golf & Konferens utanför Västerås bygger för framtiden. Just nu pågår uppförandet av en ny hotellbyggnad. Bygget ska vara klart i slutet av juli för redan nu är samtliga rum utsålda till invigningen den 11 augusti.
Marknads- och restaurangchef Christopher D. Johansson förklarar:

“Blir ett lyft för både golfpaketen och konferenserna”

– Det blir tio nya dubbelrum och när allt är klart kommer vi att ha 30 dubbelrum och totalt 60 bäddar. Vi har märkt av en ökad efterfrågan på golfpaket. Under vintern har vi mycket konferenser och de gästerna vill ofta bo i enkelrum och med 30 rum kan vi ta rätt stora grupper. Det här blir ett lyft för både golfpaketen och konferenserna.

Varför expanderar ni?
– Golfpaketen är vår riktigt stora grej, det bokas bara mer och mer. Det har de senaste säsongerna blivit ett trendbrott att det bokas väldigt mycket även under veckorna. Förut var det bara på helgerna, men nu kan det vara lika mycket en tisdag som en lördag.

Banpersonalen bygger golfklubbens nya hotell
Foto: Christopher D. Johansson
Här är grunden till den nya hotellbyggnaden.

Vad beror det på?
– Det kan vara att 40-talisterna passar på att åka i väg under veckorna då det är lite billigare och sedan kommer de något yngre gästerna under fredag och lördag. Med de nya rummen är restaurangen ganska lagom och vi får inte växtvärk någon annanstans.

Det nya golfhotellet på Orresta byggs i egen regi. Klubbens banpersonal är heltidsanställd och under vintern har flera av dem andra sysslor på anläggningen.
Just nu är det snickeri som gäller.
– Det är sex personer på bansidan, men alla jobbar inte med bygget samtidigt, säger Christopher D. Johansson.

Hur många golfpaket säljer ni?
– 3 500 per säsong. I år kan vi bara köra det nya hotellet halva augusti och hela september så det ska bli väldigt intressant att se effekten under 2018.

 

Vad händer på din golfklubb?
Se filmen hur du kan tipsa redaktionen!


Text: CM Hellsten • 2017-01-25
ArtiklarOrresta Golf & KonferensSvenska golfbanor
Scroll to Top