Golf – Olympics: Day 9

Artiklar

Svenska Golfförbundet skickar motion till RF och SOK

Svenska Golfförbundet har utvärderat golfens återkomst i OS efter 112 års frånvaro.

Text: Jesper Johansson • 2016-12-22 Uppdaterad 2016-12-22

Efter att Svenska Golfförbundet utvärderat sitt arbete under OS i Rio de Janeiro 2016 har de funnit brister i samarbetet mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Riksidrottsförbundet.

Därför har de nu skickat in en motion till de båda organisationerna. Förslaget i sin helhet handlar om att samordna operativa resurser bättre och inte om en organisationsöversyn.

– Vi är i grunden nöjda med den samverkan vi har med både SOK och RF, men sammantaget ser vi hur ineffektiv rollfördelningen är. Eftersom uppdragen för organisationerna ofta tangerar varandra förväntas vi i praktiken samverka med både SOK och RF kring samma frågor, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare på Svenska Golfförbundet, i ett pressmeddelande.

“Situationen är olycklig och det är uppenbart för oss att resurserna inte används på ett optimalt sätt.”

SGF skriver att de sett att SOK:s sportchef inte är fullt inkluderad i hur RF fördelar sitt projektstöd för elitverksamheten. Samtidigt som RF inte har tillr��ckligt mycket kunskap om SOK:s stöd.

– Situationen är olycklig och det är uppenbart för oss att resurserna inte används på ett optimalt sätt. Vi har också anledning att tro att denna bild delas av många andra idrotter, säger Gunnar Håkansson.

Golfen som sport gjorde succé i OS. En enorm publik såg den sista rundan av herrarnas tävling, där Henrik Stenson slutade tvåa.


Text: Jesper Johansson • 2016-12-22
ArtiklarNyheterOlympiska spelen
Scroll to Top