5de4556722652

Artiklar

FRANZÉN: En man som heter ”Beef”

Ingen tog någon större notis om de två pr-konsulterna vid det avskilda hörnbordet i baren. Det anonyma flygplatshotellet i Houston var valt med omsorg för det känsliga mötet, som ägde rum en grå oktobertisdag under 2013.

Text: Eric Franzén • 2016-12-22 Uppdaterad 2016-12-22

PR-konsult 1: Det är lika bra att vi går rakt på sakt. Situationen är allvarlig.

PR-konsult 2: Ja. Europatouren har gett mig mandat att vidta drastiska åtgärder, och jag antar att du har samma uppbackning av PGA Tour.

PR1: Läget är alarmerande nu när Boo Weekley och Pat Perez spelar knackigt. Och Bubba bryr sig mest om strypknäppta pikétröjor och kristen rap medan Jason Dufner inte riktigt lyfter i media. John Daly? Ja, han är numer en mysfarbror i gräsliga narrbyxor.

PR2: I Europa dryper det inte heller av excentriska karaktärer. Vi har tvingat Jiménez att tröttköra sin stretchrutin på rangen minst en gång i månaden. Annars har utbudet sinat.

PR1: Så hur kravlar vi upp ur denna grop av processtyrda collegebroilers? Hur får vi fram en så kallad sköning som verkligen går hem på båda sidor av Atlanten?

PR2: Hmmm. Jag kanske sitter på rätt kille för det här. Han heter Andrew Johnston. Nöter just nu på Challengetouren efter att han blev av med ET-kortet häromåret. Det var bara han, Darren Clarke och Thomas Björn som åt av kartongen med blåbärsmuffins som ställdes fram i spelarloungen under 2011 års Dunhill Championship.

PR1: Blåbärsmuffins?!? Nu snackar vi. Ge mig mer… Har han möjligen ett skojigt skägg??

PR2: Lite spridda försök på hakan. Men det bör vi kunna produktoptimera. Tänk dig ett buskigt hobbitskägg som vajar i vinden på tee.

PR1: Jag gillar det här. Men Andrew?!?!  Kan vi ge honom ett smeknamn? Något kul som “Get in the hole”-mobben kan ropa efter honom på banan. Det är ett måste om han ska funka på PGA Tour.

PR2: Han kallas för “Andy” av kollegorna.

PR1: Kom igen. Bättre kan vi. Vad sägs om… “Pasta”. Och så lanserar vi han som en matglad livsnjutare.

PR2: Skärp dig. “Pasta” låter som en ytterback i Elfsborg. Men mat är alltid bra. (Kort tystnad)

PR2: “Beef” kanske?

PR1: Bingo! Touchdown! “Beef” ska han heta. Killen kommer att erövra viktiga marknadsandelar i de södra delstaterna om vi förpackar honom som glad barbecue-gubbe med högrev och t-bensstek i artärerna.

PR2: Okej. Men eftersom vi delar kostnadsbilden får vi inledningsvis använda honom i Europa. Projekt “Beef” ska resultera i minst en ET-seger i krokarna runt våren 2016. Något som blir en viral murbräcka om vi lägger till en segerintervju som främst handlar om att han tänker bli gravt dyngrak efteråt.

PR1: Bra. Efter någon framskjuten placering i en major under 2016 bör han vara redo att lyftas över till PGA Tour året efter. Ringer du Butch Harmon och Dave Stockton så kör vi? Och som vanligt under  sträng sekretess, så att auran av yvig naturprodukt inte bleknar. •

 

JA!

Shanshan Feng

Sa någon att LPGA Tour saknar sköna profiler?  Säg i så fall snarast hej till den kinesiska världsfyran.

NEJ!

Säsongspaus?!

Den som blinkade till missade troligen chansen att andas ut under PGA Tours minimala uppehåll.


Text: Eric Franzén • 2016-12-22
ArtiklarFranzéns krönikaKrönika
Scroll to Top