Torsten Hanssons tre tips för att bli bättre på det mentala spelet

Har du någon gång startat en runda briljant men sedan tappat spelet helt efter ett dåligt slag? Vi också. De här tre tipsen från Henrik Stensons coach Torsten Hansson kanske kan göra att vi spelar bra hela vägen runt!

Torsten Hanssons tre tips för att bli bättre på det mentala spelet
Torsten Hansson guidar dig till ett starkare spel mentalt. //Foto: CM Hellsten/iStock

Att vara stark mentalt är viktigt när man spelar golf. Men det är lättare sagt än gjort. Vi har väl alla blivit förbannade över en quick hook-stenträff som studsar åt fel håll.
Torsten Hansson arbetar som coach åt Henrik Stenson. Och han menar att det finns knep att ta till för att inte tappa spelet eller sluta tycka att sporten är kul.

Här är Torsten Hanssons tre knep för att vara mentalt starkare ute på banan:

 

 

Foto: iStock

1. Rensa bordet

Klara ut alla problem som ligger och far runt i hjärnan. Det kan vara peroner du skall höra av dig till (glöm inte att ringa). Det kan vara problem som uppstått hemma eller på jobbet. Det kan vara vad som helst som inte har med dagens runda att göra. Lägg det i bilen och plocka fram det när du kommer in efter rundan.

 

 

Foto: iStock

2. Vad är det för runda du spelar?

Bestäm dig för om det ska vara en prestationsrond eller en social runda. Om det är prestationsrond är det din rond och dina slag som har betydelse. Det är utmaningen att finna lösningar på de problem som ligger framför dig som är det enda som ska finnas i din hjärna.

Är det en social rond så är resultatet ointressant! Då ska vi ha en trevlig stund tillsammans.

Blanda inte ihop de två sätten att spela golf på!

 

 

Foto: iStock

3. Gör en full rutin innan slaget

1. Analysera problemet: Vinden, avståndet och vart du vill att bollen ska hamna. Integrera slaget. Du kan göra hur många provsvingar du vill. Det viktiga är att du känner dig förtroendefull över ditt slag.

2. Utförande. Du har cirka 10 till 15 sekunder på dig att utföra ditt slag om du vill använda den informationen du just integrerat. Så ställ upp dig, sikta och slå ditt slag.

3. Känner du osäkerhet inför ditt slag? Gör om rutinen.

PS. Utvärdera gör man efteråt – inte under slaget.

Bra tips!
Ja
183
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!