5de45dc768947

Artiklar

Han blev Trumps landskapsarkitekt av en slump

The New Yorker berättar om hur banarbetaren Andy Sick av en slump blev landskapsarkitekt på en av Donald Trumps golfbanor.

Text: Jesper Johansson • 2016-10-21 Uppdaterad 2016-10-21

Sommaren 2004 sommarjobbade Andy Sick på Trump Bedminster som banarbetare. Hans uppgift var att ta bort träd och han tjänade 7,5 dollar i timmen (ungefär 70 kronor). Han skulle till hösten börja studera juridik och sparade pengar till kommande terminer.

Nästan direkt när han kom dit fick hans chef sparken av presidentkandidaten Donald Trump. Och några dagar senare såg bandesignern Tom Fazio Andy Sick plantera petunior vid klubbhuset.

– Han frågade mig om jag var landskapsarkitekten på banan. Jag sa att jag var det. Min enda erfarenhet från trädgårdsarbete var att jag klippt gräset hos mina föräldrar, säger Andy Sick till The New Yorker.

 

Perfect day to sit by the pool! #repost @trumpgolf

Ett foto publicerat av Trump Golf Bedminster (@trumpgolfbedminster)

Sick började då arbeta som landskapsarkitekt. För att förstå vad som förväntade sig av honom googlade han “Franska formella trädgårdar”.

– Jag visste att Trump gillade skrytsamma grejer, så jag försökte efterlikna trädgårdarna i Versailles. Jag tittade inte ens på andra golfbanor. Jag kollade bara på enorma trädgårdar, säger Sick.

En dag överraskade Donald Trump och dök upp på anläggningen. Och enligt Sick var han lyrisk över processen på anläggningen.

– Efter det fick jag en obegränsad budget, säger Sick.

Och enligt juridikstudenten spenderade han ungefär 300 000 dollar (2,6 miljoner kronor). Dessutom lyckades han höja sin lön från 70 kronor i timmen till – 700 kronor i timmen.

Efter att sommaren var över började Andy Sick studera på Syracuse. Han är nu 36 år gammal och arbetar som advokat.

”Donald Trump fuskar när han spelar golf”


”Make Tiger great again”


Trumps golfbanor gick 102 miljoner back – bara i Skottland


Text: Jesper Johansson • 2016-10-21
Artiklar19:e håletDonald Trump
Scroll to Top