Så mycket kostar det att ta med golfklubborna på flyget

När hösten närmar sig är det många som vill resa utomlands för att förlänga golfsäsongen. Men vad kostar det egentligen att ta med golfklubborna ner till värmen? Här har vi svaren.

Så mycket kostar det att ta med golfklubborna på flyget
Priset för att resa med sin golfbag skiljer sig väldigt mycket mellan bolagen. Här är en guide för att hjälpa dig att välja rätt flygbolag. Foto: iStock

Det kan vara svårt att veta exakt vad som gäller när du vill ta med golfutrustningen på resan. Alla bolag har sina egna regler och priser vilket gör det svårt att ha koll på vad det egentligen kostar.

Här har vi har listat de vanligaste flygbolagens regler och priser för att ta med golfutrustning på resan. 

Norwegian

Golfutrustningen får inte väga mer än 20 kilo och bokas som överdimensionerat bagage mot en extra avgift. Avgiften varierar beroende på biljettyp och destination och ligger mellan 250 kronor och 450 kronor enkel väg.

SAS

Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag i stället. Vill du ta med extra bagage kostar det 439 kronor enkel väg, till Spanien och Irland kostar det 199 kronor per resväg.

Med EBS-eurobonus silver får du ta med ett extra bagage utan extra kostnad.

KLM/Air France

Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället. Vill du ta med ett extra bagage kostar det 30 euro enkel väg. Medlemskap i Flyingblue och Flyingblue Golf ger fritt golfbagage samt halva priset på vanligt bagage.

Lufthansa

Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället. Golfbagen får inte väga mer än 23 kilo och inte överskrida maxlängden på 158 centimeter. Är din utrustning större än så kostar det 50 euro inom Europa och 100 euro till USA

Turkish Airlines

Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället.

Vill du checka in extra bagage kostar det 30 euro per resväg. 

Brussels Airlines

Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället.

Vill du checka in extra bagage kostar det 50 euro per resväg.

Vueling

Vill du ta med golfklubborna kostar det 45 euro per resväg.

 

För att skippa extrakostnaden kan man göra som Arnold Palmer och ha ett eget flygplan. //Foto: Getty Images

Ryanair

Golfutrustningen får inte väga mer än 20 kilo och kostar 315 kronor enkel väg om köpet görs i samband med den ursprungliga bokningen online och 367 kronor vid betalning på flygplatsen eller via telefon.

Air Berlin
Vill du ta med golfklubborna kostar det 50 euro per resväg.

Aer Lingus

Att ta med golfklubborna kostar 30 euro enkel väg om köpet görs i samband med den ursprungliga bokningen online och 40 euro vid betalning på flygplatsen.

CHARTER | FRITIDSRESOR


Att ta med golfklubborna kostar 400 kronor för en kortdistansresa och 800 kr vid flighter längre än sju timmar och får inte väga mer än 20 kilo.

CHARTER | VING

För 350 kronor får du ta med din golfbag så länge den inte väger mer än 15 kilo.

BRITISH AIRWAYS

Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället. Vid fler kollin kostar det 46 euro online eller 50 euro vid betalning på flygplatsen.

BRA (tidigare Malmö Aviation)

Erbjuder gratis transport av golfbag på alla sina inrikesflighter så länge den väger mindre än 20 kilo.

FINNAIR

Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället. Vill du ta med ett extra kolli tillkommer en avgift för extrabagage som ligger på 10 euro på flyg inom Finland, Skandinavien och Baltikum och 15 euro inom Europa och Mellanöstern.

På interkontinentala flyg är avgiften 60 euro enkel väg.

IBERIA

För kortare flygresor kostar det 45 euro att ta med sig golfutrustningen. För längre flyg till USA, Asien och Sydafrika räknas golfbagen som ett extra kolli. 

ICELANDAIR

Det går bra att ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag istället. Vill du ta med ett extra kolli tillkommer en avgift för extrabagage som ligger på 44 euro på flyg inom Europa och 15 euro inom Europa och Mellanöstern. På flyg till Island och USA är avgiften 110 euro enkel väg.

 

Jag brukar ta med golfutrustningen på flyget!
Ja
238
18
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!