5de45e98266de

Artiklar

Så sänker Strands GK sina elkostnader

Många svenska golfklubbar tampas med den ekonomiska biten. Nu gör Strands Golfklubb en investering för att på lång sikt sänka sina kostnader.

Text: Jesper Johansson • 2016-10-13 Uppdaterad 2016-10-13

Att bygga en solcellspanel är inte billigt. Men Strands Golfklubb, som ligger mellan Eskilstuna och Strängnäs, har valt att investera i miljön och framtiden genom att sätta upp en stor panel på en av klubbens byggnader. Tanken är att den ska försörja 15 till 20 procent av klubbens elbehov.

– Vi vill bidra med ett miljötänk även på vår klubb. I och med att vi har stora hus här ute på landet finns det goda förutsättningar att hitta bra platser för en panel lik den här, säger Strands GK:s ägare Clas Söderberg.

Kostnaden för panelen är mellan 300- och 400 000 kronor, men regeringen har under många år stöttat de som bygger solcellspaneler för att komma ifrån olja och kärnkraft. Därför har klubben lovats ett bidrag på 30 procent av den totala kostnaden.

– Vi förväntar oss att ha tjänat in det här inom sju år. Men så håller en panel likt den här i 30 till 50 år, så det är helt klart en investering för framtiden. 

 

Har din klubb också en spännande nyhet. Tipsa oss! Så här gör du:


Text: Jesper Johansson • 2016-10-13
ArtiklarStrands GKSvenska golfbanor
Scroll to Top