Se Tiger Woods spela i Turkiet under din golfsemester

Tiger Woods gör comeback i höst. 3-6 november spelar han i Turkiet. Ta chansen och kombinera golfresan med att se legendaren.

Se Tiger Woods spela i Turkiet under din golfsemester
2013 spelade Tiger Woods Turkish Airlines Open. I november kommer han tillbaka till Belek. //Foto: David Cannon/Getty Images

I början av september meddelade Tiger Woods att han är redo för en återkomst på touren.

13-16 oktober startar säsongen 2016/2017 på PGA Tour och Tiger Woods planerar att spela premiären Safeway Open på Silverado Country Club i Kaliforniens vindistrikt Napa.

En annan tävling som är inplanerad i Tiger Woods kalender är Turkish Airlines Open som ingår på European Tours Final Series och spelas två veckor före tourfinalen i Dubai.

3-6 november avgörs evenemanget på Regnum Carya Golf & Spa Resort i Antalya.

Tiger Woods spelade tävlingen 2013 och gick i samma boll som Henrik Stenson.

Regnum Carya Golf & Spa Resort är spelplatsen för Tiger Woods.

– Tiger har alltid gillat att spela i Turkiet, här är det inga coctailpartyn utan han kan fokusera på golfen och blir väl omhändertagen. Att Tiger kommer till start har skapat ett stort intresse i USA. Det är precis vad Turkiet behöver efter den senaste tidens oroligheter, säger tävlingsarrengören Andrew "Chubby" Chandler till Golf Channel.

Spelplatsen Regnum Carya Golf & Spa Resort är en av banorna på den turkiska rivieran Belek som snabbt blev ett av de svenska golfarnas absolut populäraste resmål.

Efter terrorattacker, militärkupp och kriget i grannlandet Syrien har den svenska golfturismen dock styrts om från Turkiet till främst Portugal och Spanien.

– Framför allt är det skandinaver som inte längre åker till Turkiet i lika stor utsträckning men det kommer fortfarande många golfresenärer från England och Tyskland. Prisbilden har sjunkit något men det är lugnt i Belekområdet, så golfaren som åker dit får en kanonvecka med riktigt bra golf och all-inclusive för en bråkdel av vad det kostar på andra ställen i Europa. Golfaren bor vid stranden och bredvid banan och det är nästan alltid bra väder, säger Martin Westin, managing director på researrangören Birdie Golf Tours till Svenskgolf.se.


Den som har möjlighet att resa på semester till Belek i början av november kan alltså kombinera sitt egna spel med att se Tiger Woods i Turkish Airlines Open.

En fyradagarsbiljett till European Tour–tävlingen kostar 300 turkiska lira (motsvarande 855 kronor).

 

På vägen till tävlingen 2013 stannade Tiger Woods till i Istanbul för att slå golfbollar från bron över Bosporen.

Det vore en drömresa!
Ja
22
31
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.