Golf course

Artiklar

Pokémon Go orsakade problem på golfbana

Det omåttligt populära mobilspelet Pokémon Go har gjort så att många spelare letar sig ut på en golfbana i USA.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-03 Uppdaterad 2016-08-03

Pokémon Go, så heter det mobilspel som den senaste månaden gjort succé världen över. Spelet använder sig av en teknik som kallas “augmented reality” vilket innebär att spelarna måste ta sig runt i städer, parker och andra grönområden för att hitta nya Pokémons. 

Med dessa förutsättningar är golfbanan ett perfekt ställe att spela Pokémon Go. Fyra timmars promenad i en “park” är optimalt för alla Pokémon Go-spelare. Och visst vore det bra om spelet kan locka fler golfspelare till banorna?

En möjlig problematik skulle kunna vara om Pokémon Go spelare tar sig ut på banan enbart med syftet att spela Pokémon Go och inte att golfa, det är precis det här som Sahm Golf Course i USA har haft problem med.

Flera sällsynta Pokémons så som Pikachu fanns att hitta på golfbanan. Efter att antalet Pokémon Go-spelare ökat på banan bestämde sig klubbledningen för att försöka ta vara på den ovanliga situationen. Planen var att stänga av banan en hel kväll så att Pokémon-jägarna skulle kunna leta efter sina monster i lugn och ro. Alla som ville leta efter Pokémons på banan skulle betala 20 dollar i avgift.

Både golfare och Pokémon-spelare blev minst sagt missnöjda med Sahm Golf Courses förslag. Golfarna blev upprörda över att banan skulle användas till något annat än golf och Pokémon-spelarna blev upprörda över avgiften på 20 dollar.

Det hela slutade med att Sahm Golf Course postade ett meddelande på sin Facebook-sida där de meddelade att de ställde in eventet.

 


Text: Erik Hallberg • 2016-08-03
Artiklar
Scroll to Top