Germany v Sweden – FIFA 2014 World Cup Qualifier

Artiklar

Erik Hamrén kopplar av efter EM – med golf

Erik Hamrén har jobbat utan avbrott med fotboll sedan 1998. Nu, efter 18 år tar han en paus för att få koppla av – med golf.

Text: Erik Hallberg • 2016-07-29 Uppdaterad 2016-07-29

Efter sommarens EM i fotboll slutade Erik Hamrén som landslagets förbundskapten. 

Hamrén har varit tydlig med att han vill ta en paus från fotbollen för att kunna tänka på annat och koppla av. Precis som många av oss golfare vet Hamrén att golfbanan är ett av de bästa ställena att göra just det. 

– Under min tid som förbundskapten spelade jag ofta golf för att koppla bort tankarna på fotboll en stund. Så här efter EM är golfen ett sätt att rensa huvudet och samtidigt bearbeta mitt sista mästerskap och ett avslut som förbundskapten. Jag har ofta gått ut tidigt på morgonen och spelat ensam med mina tankar, säger Hamrén till helahälsingland.se

I slutet av juli deltar Erik Hamrén i Memira Open på Ljusdal GK. Memira Open avgörs under fyra dagar med en cut efter tre speldagar.

– Det är fantastiskt kul att spela en turnering över flera dagar så här, bara det att träffa många bekanta. Förra året gjorde jag dessutom en eagle, en järnåtta direkt i kopp. Det är nog mitt bästa slag, säger Hamrén,.

Erik Hamrén har 15,2 i hcp och är medlem i Partille GK strax öster om Göteborg.

Läs Svensk Golfs reportage om den tidigare förbundskaptenen här.

Förbundskaptenens morgontour


EM-laddade med golf


Text: Erik Hallberg • 2016-07-29
Artiklar
Scroll to Top