5de46900a6a0c

Artiklar

Tre generationer tävlar tillsammans på Gullbringa GCC

Har du ett barn som spelar golf? Kanske till och med ett barnbarn? I så fall är det här tävlingen för dig.

Text: Erik Hallberg • 2016-07-28 Uppdaterad 2016-07-28

En av de vanligaste tävlingarna på svenska golfklubbar är “Två Generationer”. Spelformen varierar från klubb till klubb men en gemensam nämnare är att varje tvåmannalag ska utgöras av en förälder och en son/dotter.

Gullbringa GCC utanför Kungälv har tagit konceptet men lagt till en tvist, laget ska utgöras av tre generationer istället för två.

Tävlingen spelas över arton hål i en tremanna Texas Scramble.

Reglerna kring hur laget får utformas är tydliga: “Laget skall innehålla tre generationer ur familj. Krav på släktskap enligt statuter.” 

Tävlingen är en del i det utvecklingsprojekt som Gullbringa GCC genomförde för ett antal år sedan. Projektet gick under divisen “En kul mötesplats för alla åldrar”. 

Det är femte året i rad som tävlingen genomförs och den har hittills varit en succé både vad det gäller antal deltagare och vad det gäller deltagarnas åldersspann.

– Otroligt kul att se startfälten genom åren som brukar ligga mellan 8 år till 85 år. Vi har haft mellan 20 och 27 lag med och kör shotgunstart så alla kommer in samtidigt och kan umgås, säger Gullbringas Golfchef Rickard Thörnqvist.

Greenkeeperns galna tävlingsform – en succé


Text: Erik Hallberg • 2016-07-28
ArtiklarGullbringa G&CC
Scroll to Top