98th PGA Championship

Artiklar

Daly och “Beef” har funnit varandra

Det var väl bara en tidsfråga. Andre"Beef" Johnston och John Daly har blivit vänner. Och legendaren ser likheter med sig själv i den unga engelsmannen.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-28 Uppdaterad 2016-07-28
Daly och

Andrew Johnston har blivit en favorit bland golfsupportrar runt hela världen. “Beef”, som han kallas, har med sin charm och skickliga golfspelande blivit en riktig publikfavorit. Det kanske man kan förstå när man får veta att hans barndomsidol var – John Daly.

När “Beef” var 23 år gammal spelade han redan på European Tour. Och i sin tolfte tävlng spelade han i samma tävling som tvåfaldige majorvinnaren John Daly.

“Beef” Johnston gick då fram till sin idol och sa:

– Jag läser din bok, jag är ett stort fan.

John Daly svarade:

– Cool.

Det här var början på en vänskap mellan två härliga karaktärer. De båda deltog i samma tävlingar vid flera tillfällen. Och för ett år sedan fick de båda spela tillsammans i Alfred Dunhill Links Championship.

– Jag fick rejält med stryk, säger John Daly till PGA Tour.

Totalt gick John Daly på 81 slag medan Andrew “Beef” Johnston gick runt på 76.

Daly säger också att de hade en riktigt rolig runda den dagen. Telefonnummer byttes, middagsplaner var gjorda och en vänskap hade bildats på riktigt.

Fyra veckor senare skulle de två spelarna ses igen, den här gången i Turkish Airlines Open. Vid det här tillfället träffades de också utanför banan.

– Han trodde att han kunde dricka whiskey som jag. Och det gick inte allt för bra, säger John Daly och skrattar.

– Han kom över till mitt hotell, vi började dricka och lyssna på musik. Han försökte hålla jämnt tempo med mig – och det kunde han inte.

Nu är de i samma tävling igen. John Daly, som vann PGA Championship för 25 år sedan i sin tävlingsdebut, gör sin 24:e start i majortävlingen. För “Beef” är det den första.

John Daly har bara bra saker att säga om sin nyfunna vän. Och kan se sig själv i den unga engelsmannen.

– Han älskar människor och älskar att folk hejar på honom. Det var precis så jag var, säger Daly.

– Att få publiken på sin sida är inte så bra. Du behöver bara vara trevlig och skriva många autografer.

Och autografer har “Beef” fått skriva på sistone. Under tisdagens inspelsvarv på Baltusrol skrev han så många att han var tvungen att påminna sig själv om att han var där för att spela golf.

– Men det var första gången jag fått så mycket uppmärksamhet. Jag kom av banan och tänkte att detv ar helt galet. Det betyder så himla mycket för mig. 

”Beefs” beef med parkeringspersonalen


Andrew "Beef" Johnston fixade biffen


Fem anledningar att älska "Beef" Johnston


Text: Jesper Johansson • 2016-07-28
ArtiklarAndrew JohnstonJohn DalyPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top