5de469153590d

Artiklar

Engström: ”Det känns som Sverige”

Julia Engström gör sin andra majorstart i karriären, torts att hon bara är 15 år gammal. Och Womens British Open-banan känns som hemma i Sverige, säger hon.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-27 Uppdaterad 2016-07-27
Engström: ”Det känns som Sverige”

Har Julia Engström världens bästa sommarlov? Supertalangens framgångar under året har gjort att hon får spela alla resterande majors i år. Tidigare debuterade hon i majorsammanhang i US Womens Open, och nu är det dags för hennes andra tävling.

Men schemat där emellan har varit hektiskt för Ringenäs-spelaren. Först tog hon sig till SM Klubblag, för att sedan åka till Schweiz och spela. Och nu har hon tagit sig därifrån till England och Woburn, för att spela Womens British Open.

– Spelet känns bra. Spelet kändes stabilt i dag och jag har en bra spelplan inför tävlingen, säger hon till svenskgolf.se/wp

Och även banan känns bra. Woburn, som inte har den klassiska linkskarraktären man förknippar med tävlingar i Storbritanien, kommer passa Engström bra.

– Banan är väldigt fin här i skogen. Det känns lite som Sverige men greenerna är väldigt svåra.

Världsettan Lydia Ko har inför tävlingen pratat om Julia Engström, och hon menar att de här tävlingarna är perfekta tillfällen att se och lära för svenskan. Hur det går återstår att se.


Text: Jesper Johansson • 2016-07-27
ArtiklarJulia EngströmTournyttWomen's British Open
Scroll to Top