5de46994be4de

Artiklar

Clevelands nya wedgear – ska revolutionera marknaden

Cleveland har länge varit starkt förknippat med modern design på sina wedgear. Nu menar de att deras nya design och teknik kommer förändra marknaden.

Text: Erik Hallberg • 2016-07-25 Uppdaterad 2016-07-25

Det är med den nya RTX-3-serien av wedgear som Cleveland vill förändra på hur vi använder våra klubbor med mycket loft.

Trots de stora orden om förändring och revolutionerande teknik ska de nya klubborna fortfarande ha samma klassiska utseende som tidigare.

Den stora skillnaden mellan RTX-3-klubborna och äldre wedgear är att tyngdpunkten kommer flyttas till mitten av klubbhuvudet. Vanligtvis ligger tyngdpunkten hos en wedge närmre klubbans häl, ibland upp till en centimeter bakom klubbbladets mittpunkt.

Clevelands nya wedgear – ska revolutionera marknaden

– Det är inte så att tyngdpunkten rört sig bort från klubbhuvudets mittpunkt tidigare utan det är snarare så att tyngdpunkten alltid har legat lite snett, säger Jeff Burnski, “director of research and development” på Cleveland/Srixon till Golfdigest.com.

 

Clevelands nya wedgear – ska revolutionera marknaden

– Det här förbättrar prestandan mer än vad man som spelare kan känna. Träffar du bollen närmare klubbans “sweet spot” får du massa fördelar med den här nya tekniken så som jämnare hastighet på bollen, jämnare hastighet på spinen och mindre rörelse av klubbhuvudet i sidled, fortsätter Jeff Burinski.

Klubborna kommer komma med loft från 46 till 64 grader. 

Klubbbladen kommer finnas i tre olika färger, Tour Satin, Black Satin och Tour Raw.

RTX-3-serien väntas finnas i butik från den 16 September.

 

Clevelands nya wedgear – ska revolutionera marknaden

Text: Erik Hallberg • 2016-07-25
ArtiklarCleveland/SrixonUtrustningWedgar
Scroll to Top