5de46a6464402

Artiklar

“Vi ska hylla vår hjälte”

Styrelseledamoten berättar om hur The Open-vinnaren ska hyllas och vad han tycker om förslaget att döpa om en av banorna som en hyllning till Stenson.

Text: Erik Hallberg • 2016-07-18 Uppdaterad 2016-07-18

När Henrik Stenson var 15 lämnade familjen Kungälv för Bjärred och Gullbringa GK byttes ut mot Barsebäck GCC. 

I och med att Henrik började spela golf när han var tolv år blev Barsebäck klubben där han utvecklade sitt spel och inledde sin ordentliga satsning.

När “hemmasonen” nu hade kämpat sig fram till en avgörande finalrond i The Open var det många medlemmar som hade samlats i klubbhuset på Stensons gamla hemmabana för att följa hans jakt på titeln bland de fanns Ingemar Stenson, Henriks pappa.

Ulf Öhrvik sitter i styrelsen för Barsebäck Golf & Country Club AB och var lyrisk efter att Henrik Stenson brutit den svenska ökenvandringen i majorsammanhang.

– Det här är fantastiskt. Det är helt ofattbart. Vilket spel han bjuder på! Det är magiskt, sammanfattar Öhrvik över telefon.

Öhrvik menar att utöver själva segern så var sättet som tävlingen avgjordes på något alldeles extra.

“Man får gå tillbaka till gamla klipp i arkiven.” 

– Det går inte att tänka sig en bättre avslutning. En så fantastisk avslutning med två spelare som distanserar sig från hela fältet och sedan utför en duell som är helt magisk. Det har man ju knappt sett, inte i vår tid i alla fall, man får gå tillbaka till gamla klipp i arkiven om man vill uppleva något liknande.

På frågan om det blir några festligheter på Barsebäck de närmsta dagarna är Öhrvik säker på sin sak.

“Det blir absolut fest här.”

– Det blir absolut fest här. Vi har precis avslutat lag-SM så vi har inte riktigt planerat för det här men nu får vi väl ta tag i framtiden så får vi se vad det bjuder. Jag vet inte om Henrik hinner komma hem till Barsebäck innan han ska till OS, det får vi se.

När Stenson gjorde succé 2013 genom att ta hem både det amerikanska och europeiska slutspelet skänkte han sin bag till Barsebäck, nu hoppas klubben på något liknande efter The Open-vinsten.

– Vi har hans bag från när han vann Fedex-cup och Race to Dubai samma år. Den står i en monter i klubbhuset.  När han kom med bagen i december så hade vi en avslutande ceremoni där klubbmedlemmarna var delaktiga. Vi får fundera nu vad vi gör efter den här segern men något liknande vore ju fantastiskt.

Skulle ni kunna tänka er att döpa om någon av banorna som en hyllning till Henrik?

Det ligger nog en bit fram i tiden i så fall. Det blir närmast Gösta Karlsson som är ägare till banorna som kommer ha ett ord med i spelet där. 

Stenson historisk segrare av The Open


Så hyllas Stenson av stjärnorna


Text: Erik Hallberg • 2016-07-18
ArtiklarBarsebäck G&CCHenrik StensonThe Open
Scroll to Top