145th Open Championship – Day Four

Artiklar

Ingemar Stenson: “Den major som han allra helst ville vinna”

Ända sedan Henrik Stenson var tonåring har han pratat om att vinna majors och få spela Ryder Cup. Trots det kunde pappa Ingemar inte drömma om en avslutning som den här.

Text: Erik Hallberg • 2016-07-17 Uppdaterad 2016-07-17

Samtidigt som Henrik Stenson rullade i birdie efter birdie under avslutningsrundan av British Open satt pappa Ingemar i klubbhuset på hemmabanan Barsebäck och hejade fram sonen.

– Jag satt och tittade med klubbmedlemmarna på klubbhuset. Det är jätteroligt att kolla med alla dem. Det är en speciell känsla att få dela det hela med klubbkamrater, säger Ingemar Stenson.

Enligt pappa Ingemar har just att få vinna en major varit en av Henriks stora drivkrafter de senaste åren.

– Det som jag uppfattat som det han har haft kvar som drivkraft är att få spela fler Ryder Cup och att få vinna en major, det är så kul att han kan bocka av att vinna en major nu.

Förutom att vinna en major menar Ingemar Stenson att Henrik ända sedan tonåren såg just The Open Championship som något alldeles extra.

– Det som vi tycker är roligt och helt fantastiskt är att detta är den major som han allra helst ville vinna och att få vinna på det sättet som han gjorde idag, det är ju helt makalöst egentligen. Att göra tio birdies när man går i ledarbollen på Troon. Det hade jag aldrig ens kunnat drömma om.

Vid 22-tiden har Ingemar ännu inte pratat med Henrik.

– Jag har inte försökt ringa ännu. Jag har skickat ett sms, han har ju så många att prata med där borta nu. Men även våra telefoner fylls ju av både sms och samtal från alla möjliga så vi har också ganska fullt upp.

Förutom firandet med klubbkamraterna på Barsebäck får familjen Stenson vänta några dagar tills de kan fira segern tillsammans med Henrik

– Henrik kommer nog inte till Sverige innan tisdag. Så vi får ta festen då, avslutar Ingemar Stenson.

KRÖNIKA: ”Stenson vann tidernas majorduell”


Så hyllas Stenson av stjärnorna


Text: Erik Hallberg • 2016-07-17
ArtiklarHenrik StensonRoyal Troon GCThe Open
Scroll to Top