5de46ce4dff50

Artiklar

Galna tävlingen – med bara en klubba

Har du en känsla av att du släpar runt på fler klubbor än vad du använder? Har du kanske en favoritklubba som du vill använda vid (nästan) varje slag? Då är det här tävlingen för dig.

Text: Erik Hallberg • 2016-07-05 Uppdaterad 2016-07-05

På torsdag är det dags för en speciell tävling på Roslagens GK.

Det är fler saker som gör att tävlingen sticker ut.

Dels så är det Roslagens GKs populäraste damtävling, dels så klär deltagarna ut sig efter nya teman varje år men framförallt så behöver man inte ha med sig någon golfbag, man använder ändå bara en klubba.

“Järn 7:an” har spelats varje sommar de senaste åren på Roslagens GK. Reglerna är enkla.

Endast damer få delta, alla spelar från orange tee och man får endast använda en klubba, järn 7.

– Vi är väldigt tydliga med reglerna. Man får endast ha med sig en järn 7:a. Ingen putter, ingenting. Bara en enda klubba, säger Kerstin Jakobsson som är tävlingsledare.

Spelformen är slaggolf och tävlingen spelas som sagt från orange tee, allt för att göra den svåra tävlingen lite lättare.

Det går inte riktigt att räkna poäng

– Vi spelar slaggolf, det går inte riktigt att räkna poäng för då blir det ingen som får några poäng, så svårt är det att spela med en enda klubba, säger Kerstin Jakobsson.

Jakobsson menar att damerna vanligtvis är lite mer osäkra än herrarna när det gäller tävlingar och att de sällan har många kvinnliga tävlingsdeltagare.

– Damerna brukar vara lite rädda för att tävla men den här tävlingen är verkligen till för att få träffas, umgås och bara ha kul.

“Första året körde vi hattparad men i år är det djurtema som gäller.”

För att göra tävlingen ännu mer avslappnad och rolig klär deltagarna ut sig efter olika teman varje år.

– Första året körde vi hattparad men i år är det djurtema som gäller. “Djurtema” är öppet för tolkning men man kan vara allt från bunny till birdie. Folk får vara lite kreativa så får vi se vad det blir, säger Kerstin Jakobsson med ett skratt.

Tävlingen spelas den 7 juli på Roslagens GK

Greenkeeperns galna tävlingsform – en succé


Text: Erik Hallberg • 2016-07-05
ArtiklarRoslagens GK
Scroll to Top