2005 Solheim Cup Previews

Artiklar

Catrin Nilsmark om SM: ”Målsättningen är att vinna”

Tidigare tourproffset och Solheim Cup-kaptenen Catrin Nilsmark har inte spelat golf på ett år. Nu går hon och maken för SM-seger i Äkta makar-kategorin.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-01 Uppdaterad 2016-07-01

Tidigare LET- och LPGA-proffset Catrin Nilsmark kommer med maken Per-Uno Sandberg till start i kategorin Äkta makar i SM under lördagen.

Hennes tyngsta seger under karriären är Evian Masters 1999. Tävlingen har sedan dess blivit en major-tävling. Men hon var också kapten för Europas Solheim Cup-lag år 2003 på Barsebäck.

Men Nilsmark är osäker på hur spelet är i dag. Senast hon spelade golf var nämligen den här tävlingen – förra året.

– Jag vet inte hur det kommer gå, med tanke på att jag inte spelar golf längre, säger Catrin Nilsmark.

– Men jag har köpt nya klubbor i år som kommer väga upp för eventuella missar. Om inte annat har jag något att skylla på.

Även om bristande antal rundor kan vara ett bekymmer är målsättningen hög. Lag Nilsmark-Sandberg går för seger.

– Jag har aldrig spelat banan tidigare så det är en liten nackdel, kanske. Men målsättningen är att vinna. Jag har en gubbe som är i bra form så det känns bra. Sedan beror det på hur startfältet ser ut. Förra året kom vi trea, och då var det några riktigt bra spelare med.

Hur kommer det sig att du inte spelar golf längre?

– Jag har spelat så mycket golf i mina dagar och har andra intressen som tar mycket tid. Jag skulle gärna spela mer men jag har annat som tar upp den tid som blir över.

– Men skulle jag spela skulle jag ha svårt att sätta upp mål. Det var utvecklingen som drev mig tidigare i min karriär.

Tävlingen spelas på Omsbergs Golf Resort och Catrin Nilsmark kommer bland annat att möta tvåfaldige LET-vinnaren Lotta Wahlin och tidigare Nordea Tour-spelaren Jesper Billing.

Här är starttiderna för SM Äkta makar


Text: Jesper Johansson • 2016-07-01
Artiklar
Scroll to Top