5de46e31dc57b

Artiklar

Ny omröstning kan öppna för kvinnor

Den anrika skottska golfklubben öppnar för en ny omröstning i frågan om kvinnliga medlemmar ska tillåtas.

Text: Erik Hallberg • 2016-06-28 Uppdaterad 2016-06-28

Tidigare i år röstade Muirfield utanför Edinburgh om klubben skulle tillåta kvinnor som medlemmar. För att ändra på reglerna krävdes att två tredjedelar av rösterna var för en förändring.

Förslaget röstades ned med minsta möjliga marginall, två procent.

I maj meddelade R&A, som arrangerar British Open, att Muirfield inte kommer få vara värd för tävlingen så länge de inte ändrar reglerna om kvinnors medlemskap.

– The Open är ett av världens största sportevenemang och i framtiden kommer vi inte att arrangera tävlingen på en bana vars klubb inte tillåter kvinnliga medlemmar, sa Martin Slumbers, Chief Executive på R&A, i ett pressmeddelande.

De som äger och driver Muirfield är, The Honourable Company of Edinburgh Golfers (HCEG). De menar att många medlemmar tydligt visat sitt missnöje med resultatet i den tidigare omröstningen och vill nu öppna upp för en ny omröstning angående frågan om kvinnliga medlemmar.

– Den största delen av våra medlemmar röstade för en förändring. Vi måste få igenom den här förändringen för att kunna återfå klubbens rykte som blivit skadat av resultatet i den första omröstningen, säger Henry Fairweather, ordförande i HCEG, i ett pressmeddelande.

Det är fortfarande inte bestämt när en eventuell ny omröstning ska hållas.

 

Nu ska Muirfield rösta om kvinnor ska få vara med


Inga kvinnor – inget The Open


Text: Erik Hallberg • 2016-06-28
ArtiklarMuirfield Golf Club
Scroll to Top