5de46e9f9cfbf

Artiklar

De ska locka till sig nya medlemmar – med en fritidsgård

På Ekarnas GK precis utanför Grästorp har man startat upp ett nytt projekt för att locka juniorer till klubben. En ungdomsgård som är tillgänglig för alla ska få ungdomar till klubben.

Text: Jesper Johansson • 2016-06-23 Uppdaterad 2016-06-23
De ska locka till sig nya medlemmar – med en fritidsgård
Hål 18 på Ekarnas GK. //Foto: Christer Johansson

Många svenska klubbar har haft problem med ett minskande antal medlemmar. Ekarnas GK, utanför Grästorp, hade det problemet – men har nu startat ett nytt projekt för att vända den negativa trenden.

Förra veckan öppnades portarna för en fritidsgård. Den gamla golfshoppen har numera projektor, tv-spel, wi-fi och (självklart) golfutrustning. Allt för att locka ortens ungdomar till klubben.

– Om man backar 10-15 år hade vi en väldigt bra ungdomsverksamhet, men den har sedan dalat i och med att golfboomen försvann, säger Christian Bolgakov, golfchef på Ekarnas GK.

“All utrustning kommer att finnas tillgänglig”

Den nya fritidsgården ska göra att ungdomarna kommer tillbaka till klubben och Bolgakov tror att det kan generera fler medlemmar med tid.

– Bara 50 meter från fritidsgården finns det en driving range, övningsgreen och en korthålsbana. All utrustning kommer att finnas tillgänglig i fritidsgården som ungdomarna får låna. Alla är välkomna hit. Vi ska försöka få ungdomar att hitta tillbaka till golfen.

– Det kommer säkert vara några klubbor som försvinner, men det får det vara värt.

“Vi har varit i avgrunden och börjat om”

Än så länge är det för tidigt för att se hur flitigt fritidsgården används men Christian Bolgakov menar att banans läge, precis vid orten, kommer att göra det med lättillgängligt för juniorer att komma ut.

– Vi har som målsättning att bli Grästorps största fritidsgård. Det ��r hårt arbete för oss men vi tar små steg hela tiden. Vi har varit i avgrunden och börjat om. Det här byggs inte på en dag, säger Christian Bolgakov och fortsätter:

– Vi har väldigt bra folk i klubbens kommitté och det hjälper i det här arbetet.


Text: Jesper Johansson • 2016-06-23
Artiklar
Scroll to Top