5de46f6af051d

Artiklar

Eldsjäl tog ensamkommande pojkar till golfbanan

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vassunda GK:s medlem Pertti Rautio tog med sig åtta ensamkommande pojkar till klubben.

Text: Jesper Johansson • 2016-06-17 Uppdaterad 2016-06-17

Flera svenska golfklubbar har tagit initiativ för att sysselsätta nyanlända svenskar. Bland annat har Mölndal haft lektioner med ensamkommande och Ekerum har också tagit dit ungdomar som fått testa på hur det är att spela golf.

Men det är inte bara klubbar som engagerar sig.

Vassunda GK:s medlem Pertti Rautio bor granne med ett flyktingboende i Knivsta och han tog med sig åtta pojkar ut till banan.

– Jag har väldigt nära kontakt med grabbarna som testade på att spela. I och med att jag själv golfar tänkte jag att de skulle få testa på hur det är, säger Pertti Rautio.

Än så länge har ungdomarna bara spelat en gång, men målsättningen är att de ska gå en kurs och bli medlemmar.

– Jag har haft kontakt med Knivsta kommun om att de ska få gå en nybörjarkurs. Vi har inte kommit så långt i samtalen men de är väldigt positiva.

– Det är meningsfullt  för pojkarna att hålla på med golf och det ger mervärde i och med att de får kontakt med andra människor genom sporten.

Vad tyckte de om sporten?

– De gillade det väldigt mycket, och de var faktiskt ovanligt bra. Vi var bara där några timmar men vi hade bokat en tid med Vassunda GK:s tränare som visade hur de ska handskas med klubborna.

Pertti Rautio kommer själv att fortsätta hjälpa ungdomarna till en början genom att själv vara med dem och spela, och klubben ser positivt på initiativet.

– De är väldigt glada för det här och det har enbart varit positiva tongångar, säger Pertti Rautio.

"Det lyste i ögonen på flyktingarna när de fick testa golf"


Här svingar flyktingbarnen loss


Text: Jesper Johansson • 2016-06-17
ArtiklarVassunda GK
Scroll to Top