Previews to the Scandinavian Masters

Artiklar

Kungsängens drivingrange har fortfarande problem

Efter flera år av förhandlingar och ombyggnationer öppnade Kungsängen GC i maj upp sin range för långa slag. Men bara en vecka senare blev träklubborna återigen förbjudna. Nu har man en ny lösning.

Text: Jesper Johansson • 2016-06-15 Uppdaterad 2016-06-15

Kungsängen GC blev för ett antal år sedan en del av företaget TopTee som driver, utöver Kungsängen, bland annat Brollsta, International och Sandtorp.

I och med att klubben gick med i TopTee fick de problem med sin drivingrange. Tomtgränsen är bara 190 meter ifrån utslagsplatserna, vilket gjorde att rangen blev för kort.

Det bolag som tidigare drev klubben hade inte samma problem då de ägde en del, och arrenderade den andra delen i slutet av rangen.

Detta har gjort att rangen har byggts om för att vara fullt fungerande.

– I samband med att det gamla bolaget sålde verksamheten och arrendet till TopTee, så sålde man även den övriga marken till en annan part. Olika lösningar diskuterades såsom arrende, flytt och fullständig ombyggnation var uppe på tal men på grund av markförhållande och ekonomi fanns ingen solklar lösning, skriver Olof Ehrenkrona i ett mail till svenskgolf.se/wp. Han är vd i TopTee som numera även är en del av GolfStar. 

Efter förhandlingar lyckades klubben komma överens med de nya tomtägarna bakom rangen och en vall med ett skyddsnät kunde byggas på de nya grannarnas tomt.

Efter en lång tid av ombyggnationer öppnade Kungsängen upp sin range i mitten av maj.
“Nu drivar vi järnet! Rangen åter öppen med fullängdsslag…”, skrev klubben då på sin Facebooksida.

Snart kom dock nya restriktioner.

Eftersom rangen har ett nedförslut kunde golfare slå över nätet och en vecka efter öppningen hade ett hundratal bollar hittats på de nya grannarnas tomt.

Grannarnas personal, maskiner och fastigheter kunde alltså inte skyddas av nätet och alla långa slag blev återigen förbjudna.

 “Utsätta andra människor för fara”

– Tyvärr finns det golfare som tycker att det är roligt att försöka slå över skyddsnätet och i och med detta också utsätta andra människor för fara. Vi har informerat och försökt få golfarna att respektera detta men dessvärre finns det några som inte inser allvaret och fortsätter med detta otyg, skriver Ehrenkrona.

Många medlemmar blev besvikna över att den stora satsningen för att få en fungerande range inte var tillräckligt bra men en ny lösning har nu tagits fram.

Genom att byta ut golfbollarna på rangen till bollar som går 20 procent kortare ska medlemmarna kunna slå med träklubbor på rangen. “Riktiga” golfbollar har dock återfunnits på andra sidan nätet och klubben menar att vissa spelare med avsikt försökt slå över nätet.

 “Detta är helt oacceptabelt och vi kommer att vidta åtgärder”

– Detta är helt oacceptabelt och vi kommer att vidta åtgärder för att motverka detta. Att avsiktligt slå en boll över skyddsnätet kommer inte bara leda till omedelbar avstängning utan vi kommer också att göra en polisanmälan, skriver Olof Ehrenkrona.

 

Vad tycker du om Kungsängens driving-range? Kommentera!


Text: Jesper Johansson • 2016-06-15
ArtiklarKungsängen GC
Scroll to Top