5de471782eb9c

Artiklar

Lydia Ko siktar på sin tredje raka majorseger

Nittonåringen har siktet inställt på KPMG Women's PGA Championship som avgörs i veckan.

Text: Erik Hallberg • 2016-06-08 Uppdaterad 2016-06-08

För ett år sedan hade Lydia Ko, 19, fortfarande inte vunnit någon major. Men efter att ha vunnit Evian Championship i höstas och ANA Inspiration nu i våras har hon i veckan möjlighet att bli historisk genom att ta hem sin tredje raka titel. Senast någon vann tre raka majors var 2013 då Inbee Park lyckades med bedriften.

För att lyckas med bedriften krävs det att Ko lyckas vinna KPMG Women’s PGA Championship, en tävling hon tidigare underpresterat på. Förra året missade Nya Zeeländskan kvalgränsen efter att ha gått fyra över par på två rundor.

Nu vill hon fokusera mindre på att det är en major hon spelar. Istället vill hon slappna av och njuta av situationen.

– När jag tänker på att det är en major känner jag att det blir för mycket press, alla vill ju spela bra på en major. Jag tror att jag måste sänka förväntningarna och bara njuta av att få spela, säger hon till LPGA.com.

KPMG Women’s PGA Championship avgörs i år på Sahalee Country Club utanför Seattle på USA:s västkust. Att tävlingen spelas på västkusten är något som Ko tror kan gynna henne, speciellt med tanke på att hon vann Canadian Pacific Women’s Open som avgjordes i Vancouver bara några mil bort.

– Uppenbarligen har jag spelat bra i Vancouver. Jag vet inte vad, men det är något med västkusten som jag verkligen gillar. Jag skulle älska att bo på västkusten senare i min karriär. Kanske är det just det som tar fram det där lilla extra hos mig.

Ko yngst till två majors


Text: Erik Hallberg • 2016-06-08
ArtiklarKPMG Women’s PGA ChampionshipLPGA TourLydia KoTournytt
Scroll to Top