5de4730eae276

Artiklar

Pers två perfekta slag gav det ultimata resultatet

Två perfekta slag för det perfekta resultatet. Per Karlsson stod för vad många aldrig lyckas med – en albatross.

Text: • 2016-05-30 Uppdaterad 2016-05-30

Det var under en H30 Senior Tour-tävling på Tranås GK som Per Karlsson stod för vad som kan beskrivas som hans livs golfhål. Efter ett perfekt utslag på banan fjortonde hål, ett 467 meter långt dogleg höger, hade Per 216 meter kvar till flaggan.

Per tog fram hybriden och fick till vad som kändes ännu ett perfekt slag. Per kunde se bollen hela vägen i och med en uppförslutande green, men när det väl försvann trodde han instinktivt att det försvunnit ner på baksidan av greenen.

Så vanligt är en albatross

– Det görs mellan 2000 och 2500 HIO:s varje år av svenska golfspelare.
– På 75 HIO:s görs det 1 Albatross.
– På 200 HIO:s görs det 1 HIO på par-4.
– Normalgolfaren behöver spela i snitt 200 år för att hinna göra en HIO. Men spelar du 75 ronder per år tar det bara 30 år!

Källa: Svenska Golfförbundets HIO-databas.

– Min spelkompis gick före och tittade bakom green och sa att bollen inte fanns där. Då förstod vi vad som skett. Håret stod upp på hela kroppen, benen, armarna, nacken. Det var underbar härlig rysning, berättar Per. 

Per har spelat golf mellan 20-22 år och har sedan tidigare en hole-in-one på sitt golf-CV, men det här var numret större menar han:
– Jag värderar det här mycket högre. Det var lite motvind på utslaget och jag behövde 245 för ett fritt inspel på green. Hade jag slagit 280 så hade jag legat i tjock ruff. Jag fick till två riktigt bra slag, det var det som var det häftigaste.

Nu var det trots allt under en tävling som Per stod för bedriften, men efter albatrossen var resterande hål mindre viktiga.  
– Haha, hålen efter spelade mindre roll. Gjorde jag en dålig chip spelade det mindre roll då jag precis gjort en albatross. 


Text: • 2016-05-30
ArtiklarTranås GK
Scroll to Top