Förra gången Kevin Reinert försökte slå ut på banans 18:e hål blev han påkörd av en bil! Nu kunde han avsluta rundan. // Foto: Fox8

Artiklar

Hålet som tog sju månader att spela

Han var nästan klar med dagens runda. Men på 18:e tee blev han påkörd och skadad av en biltjuv!

Text: Michael Åhman • 2016-05-11 Uppdaterad 2016-05-11

Den pensionerade flygvapen-översten Kevin Reinert var nästan klar med sin runda på Starmount Country Club i Greensboro, North Carolina.

Han brukade bara spela nio hål. Men den här dagen – den 6 oktober förra året – var första dagen det gick att spela efter en vecka med ihållande regn… så då blev det 18 hål.

Eller nästan. Innan han skulle slå ut på dagens sista hål kollade han e-posten i sin mobiltelefon. Han hörde plötsligt ljudet från en accelererande bil, men när han tittade upp var det redan för sent.

Reinert träffades av bilen – fördes till sjukhus där det konstaterades två krossade knäskålar, ett benbrott på vänster lår, trasiga ligament och en axel som enligt läkarna skulle hålla honom borta från golfen i ett år.

Föraren Isaiah Jurel Fox hade varit ute på en brottsturné hela dagen. Den tog slut på 18:e tee efter en polisjakt. Mannen åtalades på 32 punkter…nej, 33. Den sista gällde att han “berövat en golfare möjligheten att spela golf”.

Läkarna sa ett års vila – men i fredags återvände Kevin Reinert med ett dussintal vänner och sin familj för att avsluta ronden som började i höstas.

Det blev ett känslosamt hål, som slutade med en stabil bogey.

– Jag har spelat bättre golf. Men aldrig haft en bättre stund på en golfbana, summerade Reinert till nyhetskanalen Fox8.

Den 61-årige Reinert, som fortfarande inte är helt återställd, jobbar hårt med sin rehab och för att återuppta sitt mål: Att sänka sitt handicap från 14 till åtta.

 

Här är videon från Fox8 i Greensboro:

Hålet som tog sju månader att spela
Reinert tillsammans med familjen efter att ha avslutat ett känslosamt hål på hemmabanan.

Ägaren försvarar sin butik – med en putter!


TV: Varning för hysteriska skrattanfall


Text: Michael Åhman • 2016-05-11
Artiklar19:e hålet
Scroll to Top