Full fart på övningsgreenen med golf-fritids inför instruktören Lisa Andersson. // Foto: Forsgårdens GK

Artiklar

Här är klubben som startat golf-fritids!

Succén var total. När Forsgårdens GK öppnade sitt golf-fritids ville barnen aldrig gå hem!

Text: Michael Åhman • 2016-04-22 Uppdaterad 2016-04-22

Vädret var som det brukar vara i april. Kraftiga vindar och täta regnskurar. Men glädjen strålade starkare än den somrigaste sol.

– Jag har aldrig varit med om att något har tagits emot så oreserverat positivt från alla håll, säger Karolina Bohlin, klubbchef på den forna Scandinavia Masters-banan.

Klubben har inlett ett samarbete med Vittra Forsgläntan-skolan i Kungsbacka. Elever från årskurs 2-4 erbjuds att träna golf på måndagar hos klubben, direkt efter skoldagens slut.

– Det är fantastiskt att få jobba med oprövade golfare. Tre timmar golf i veckan vid den här åldern är jättemycket. De kommer att utvecklas fort, säger klubbens head pro Henrik Dihné till Kungsbacka-nytt.

Närmare 40 barn hade nappat och kom till premiären i måndags. De drillades på driving range och puttinggreen av klubbens instruktörer.

– Men redan nu har vi fått in anmälan från ytterligare elever som vill hoppa med, berättar Karolina.

Här är klubben som startat golf-fritids!
Entusiasmen var stor inför det första passet i golf-fritids för barnen från Vittra Forsgläntan-skolan. Klubbens pro Kristofer Andersson vittnar om barn som inte ville gå hem när tretimmars-passet var över. // Foto: Forsgårdens GK

Klubben ordnar klubbor till de som inte har egna (många hade aldrig varit på en golfbana), tränarna promenerar med barnen från skolan – och föräldarna hämtar efter tre timmars träning.

– Trots att vädret var uselt vid premiären var det flera som inte ville gå hem. Föräldrarna är väldigt positiva, en del rent av lyriska, berättar Kristofer Karlsson som är pro på banan.

Självklart hoppas klubben att detta inte bara blir en bra rekrytering av nya ungdomar till klubben. En och annan förälder lär också halka in i sporten…

– Målet är givetvis att vi ska fortsätta till hösten. Då är det också möjligt att vi vänder till oss till fler skolor, säger Kristofer Karlsson.

Satsningen på unga märks på flera sätt på Forsgården. Klubben bygger en bana för äventyrsgolf i skogen, där man ska spela med mjuka bollar i större hål. En annan plan är att bygga fler bagskåp så att de unga golfarna ska kunna lämna klubborna för att lättare ta sig till klubben efter skolan.

– Det här är så oerhört positivt. Jag har bara hört entusiastiska kommentarer, säger klubbchefen Karolina Bohlin.

Här är klubben som startat golf-fritids!
Knappt 40 barn från klasserna 2-4 hade anmält sig till premiären. Redan några dagar senare hade ytterligare barn och föräldrar hört av sig för att få hänga med. // Foto: Forsgårdens GK

Här får de spela golf – på lektionstid


Semester? Glöm det!


Text: Michael Åhman • 2016-04-22
ArtiklarForsgårdens GKNyheter
Scroll to Top