Hela maskinhallen, inklusive alla maskiner, blev totalförstörd under den häftiga branden natten mot i lördags. // Foto: Torshälla GK på Instagram

Artiklar

”Många klubbar har hört av sig för att hjälpa oss”

Torshälla GK blickar framåt efter branden som slukade både maskinhall och hela maskinparken. "Det blir någon veckas försening innan vi kan öppna".

Text: Michael Åhman • 2016-04-04 Uppdaterad 2016-04-04

Natten mot i lördags befann sig Torshälla GK:s golfchef/pro Torgny Larsson på träningsläger med några av klubbens medlemmar i Spanien.

Då fick han ett dramatiskt telefonsamtal – mitt i natten – från räddningstjänsten i Eskilstuna.

– Har ni några gastuber i maskinhallen?

”Många klubbar har hört av sig för att hjälpa oss”
Torgny Larsson, pro/golfchef på Torshälla GK.

Klubbens maskinhall stod i ljusan låga. När brandkåren kom till platsen hade elden redan fått sådant fäste att inget stod att rädda.

Men några gastuber fanns där inte.

– Däremot hade vi en dieseltank, precis upptankad till 3 000 liter. Den klarade sig, men frågan är om innehållet är förstört, säger Torgny till svenskgolf.se/wp.

Den första arbetsdagen efter hemkomsten har han och klubben gått igenom skadorna och börjat undersöka hur man ska gå vidare.

– Vi har redan blivit kontaktade av både företagare och klubbarna runt omkring. De har förklarat att vi får låna deras maskiner tills vi hunnit skaffa nytt.

– Problemet är var vi ska förvara maskinerna. Vi har ju liksom ingen maskinhall i reserv…

Torshälla GK hade planerat att öppna banan nu på fredag.

Så blir det inte.

– Det kommer att bli någon veckas försening för oss. Vi måste riva hallen, marken måste saneras och så måste vi skaffa maskiner för att kunna sköta banan.

De första undersökningarna av brandplatsen tyder på att branden inte är anlagd.

Det handlar sannolikt om något elektriskt fel i byggnaden. Och även om maskinhallen och maskinparken var försäkrad så blir det en ekonomisk smäll för sörmlandsklubben.

– Alla maskiner var ju inte från 2015, så det blir åldersavdrag på försäkringen, säger Torgny Larsson.

 

LPGA-tourproffset Anna Nordqvist har Torshälla som hemmaklubb. Mitt under årets första major – ANA Championship – vaknade hon till det sorgliga beskedet om klubbens maskinhall.

”Många klubbar har hört av sig för att hjälpa oss”

Nordqvists sorgliga besked


Text: Michael Åhman • 2016-04-04
ArtiklarTorshälla GK
Scroll to Top