5de4796f77b78

Artiklar

TV: Se hur klubben flyttar kiosken

Golfsverige håller på att vakna ur sin dvala och på flera banor runt om i landet håller förbättringar på att göras inför säsongen. På Araslöv Golf och Resort utvecklar man restaurangmiljöerna.

Text: Jesper Johansson • 2016-03-22 Uppdaterad 2016-03-22

Sveriges golfbanor håller så sakteliga på att öppna upp runt om i landet. På många banor har man arbetat under vintern för att förbättra anläggningen till säsongen 2016.

På Araslöv Golf och Resort, utanför Kristianstad, har man flyttat kiosken.

Anledningen är att fler ska få tillgång till banans restaurang.

– Vi har sett att det finns en bättre plats för kiosken. Vi vill att man ska möta kiosken redan innan rundan, säger Gustaf Hagen, klubbchef på Araslöv.

Anlägningen består av 36 hål och just nu håller klubben på att bygga ut träningsområdet. Den nya placeringen av kiosken gör att fler kommer att kunna få en bit att äta eller dricka under tiden man tillbringar på banan.

“Den ska användas mer”

– Kiosken har fullständiga rättigheter och serverar inte bara korv utan också riktiga rätter. Därför vill vi att den ska användas mer än vad den gjorts tidigare.

Gustaf Hagen vill inte gå in på några exakta kostnader men menar att det var billigare än han trodde att flytta kiosken.

“Kommer gynna oss i flera år framöver.”

– Vi trodde att det skulle bli dyrare. Det är ju inte bara själva huset som ska flyttas utan el, vatten och avlopp måste också finnas på den nya platsen. Men det är en investering som kommer gynna oss i flera år framöver.

Det är inte bara kiosken som blir upprustad på Araslöv.

Intill restaurangen kommer det nämligen att byggas en lounge-del.

– Vi vill att gästerna ska vara kvar längre här på banan och tror att det här är en bra lösning. Vi vill skapa en anläggning som inte bara handlar om golf, maten är viktig för oss, säger Gustaf Hagen.

Har din hemmaklubb gjort en förändring under vintern?

Skriv gärna en kommentar!

Gillade du artikeln? Missa inte att gilla Svensk Golf på Facebook!

Här finns det öppna greener


12 regelfilmer du bara måste se


Golftjej – här hittar du spelkompisar


Text: Jesper Johansson • 2016-03-22
Artiklar
Scroll to Top