5de47b15150d6

Artiklar

Vem vinner golfens kockarnas kamp?

Krögarna på Halmstad GK och Österåkers GK har fått pris som Golfsveriges bästa. Men vem är egentligen den allra främsta...?

Text: CM Hellsten • 2016-03-10 Uppdaterad 2016-03-10

Branschnätverket Svenska Golfrestauranger (SGR) uppmärksammar varje år några av de anslutna krögarna som gör ett extra bra arbete.

Nyligen korades 2015 års vinnare.

Bästa golfkrog i klubbens regi gick till Halmstad GK.

Bästa golfkrog i egen regi gick till Restaurang 56 grader på Österåkers GK.

Vad betyder en sådan utmärkelse?

– Framför allt är det ett bevis på att vi gör rätt saker och den fantastiska personalen här får inspiration att jobba vidare och bli ännu bättre, säger Kenneth Andersson, restaurangchef på Halmstad GK.

svenskgolf.se/wp blev förstås nyfiken på vilken av de två klubbarna som egentligen har den allra bästa krögaren.

Redaktionen bestämde sig för att låta Kenneth Andersson (Halmstad) och Alex Eisner (Österåker) mötas i en golfens version av kockarnas kamp.

Här är deras kulinariska golfduell (klicka på frågan så får du upp länkar till artiklar som innehåller de rätta svaren).

1) I US Masters finns en tradition att den regerande mästaren bjuder på middag före tävlingen. Vad skulle Henrik Stenson servera om han vann?

1) Raggmunk.

x) Wallenbergare.

2) Köttbullar.

ALEX: Henrik Stenson är ju på Österåker en del i och med sitt designarbete av banan. Jag tror att han var här en raggmunkstisdag och käkade, så jag svarar raggmunk.

KENNETH: Jag känner inte Henrik men har en magkänsla av att han skulle bjuda på köttbullar.

RESULTAT: Rätt svar av Kenneth.

 

2) Apropå US Masters så bjöd danske spelaren Thomas Björn 2013 in en svensk stjärnkock som lagade mat i hans hus under veckan på Augusta National. Vem var det som stod vid spisen?

1) Stefano Catenacci

x) Leif Mannerström.

2) Melker Andersson.

ALEX: Leif skulle nog inte ställa upp och Catenacci har inte tid – så jag svarar Melker.

KENNETH: Det borde man ju ha hört talas om. Thomas Björn gillar goda grejer – jag fortsätter med magkänslan och säger… Catenacci.

RESULTAT: Båda svarade fel.

 

3) Inför den här säsongen har en skånsk golfklubb värvat en krögare (Mikael von Schéele) som bland annat har två silver från kock–OS på meritlistan. Vilken klubb handlar det om?

1) Landskrona.

x) PGA Sweden National.

2) Lunds Akademiska

ALEX: Då gissar jag på Landskrona.

KENNETH: Jag chansar på ett kryss.

RESULTAT: Båda svarade fel.

Därmed vann alltså Halmstad GK golfens kockarnas kamp med slutresultatet 1–0.

– En övertygande seger…, säger Kenneth Andersson och skrattar.

Alex Eisners replik:

– Det här gick inget bra för mig – så jag får hålla mig i köket ett tag till.

Håll utkik på svenskgolf.se/wp framöver – då kommer Golfsveriges två bästa krögare att bjuda på sina favorit–recept när det handlar om klassisk golfmat som pytt i panna och hamburgare. 

Här är Sveriges bästa golfrestauranger


Laga mat med Jack Nicklaus


Tigers nya soppa


John Daly öppnar stekhus-kedja i USA


Text: CM Hellsten • 2016-03-10
Artiklar
Scroll to Top