Golf Tournament – Aquece Rio Test Event for the Rio 2016 Olympics

Artiklar

Succé när OS-banan testades

Efter en testtävling på OS-banan i Rio de Janeiro lät inte hyllningarna vänta på sig. Nu är frågan om allt runt omkring hinner bli färdigt tills tävlingarna drar igång.

Text: Jesper Johansson • 2016-03-09 Uppdaterad 2016-03-09

För första gången på 112 år kommer golf att spelas i de olympiska spelen. Nu är första tävlingsrundan spelad på nya OS-banan i Rio de Janeiro. Anna Nordqvist fick inte testa banan men enligt de spelare som fick och ledningen som var på plats var det en succé, inte bara för den olympiska golfen – utan också för den brasilianska.

– Det här är framtiden för oss. De banor vi har här i Brasilien är gamla och det här är modern golf. Vi har tillräckligt med plats i det här landet för att kunna bygga fler banor som är i det här skicket, säger Alexander Rocha som är en av spelarna som testade banan till Golf.com.

OS-banan, som ligger i Barra da Tijuca i utkanten av Rio de Janeiro, såg enligt Peter Dawson, International Golf Federations president, fantastisk ut. Även om det finns en del kvar att göra.

– Det har varit en kamp att komma hit. Men så länge vi har en magnifik golfbana kan vi försäkra oss om att golf kommer vara lyckat under OS, säger Peter Dawson till Golf.com.

Men det är inte bara banan som bör vara klar tills tävlingarna drar igång i augusti. I Barra da Tijuca, där flera andra sporter ska utövas, är husen fortfarande under konstruktion.


Om allt står färdigt i augusti återstår att se.

Ser du fram emot OS-golfen?

Svensken som redan är klar för OS–golfen


Kan Zika-viruset hota OS-golfen?


Text: Jesper Johansson • 2016-03-09
ArtiklarOlympiska spelenTournytt
Scroll to Top