Mickelson: ”Ingen är i närheten av Tiger”
Phil Mickelson tror att vi kommer få vänta en lång tid innan vi ser någon som är på samma nivå som Tiger Woods var. Foto: GettyImages

Mickelson: ”Ingen är i närheten av Tiger”

Jordan Spieth, Jason Day, Rory McIlroy och Rickie Fowler är alla unga och skickliga golfare. Men ingen är i närheten av Tiger Woods, enligt Phil Mickelson.

Phil Mickelson tror inte att vi kommer att få se en "ny" Tiger Woods på ett bra tag. I en intervju med Golf.com säger han att det kommer ta flera decennier innan vi får se något liknande.

– Det finns ingen inom golfen som är ens i närheten av den nivå Tiger Woods var på.

– Varken mentalt, i närspelet eller i bollträffen. Ingen är på samma nivå i något av de avseendena. Och Tiger Woods lyckades sätta ihop allt det i en karriär som är helt otrolig, säger Phil Mickelson till Golf.com

Det pratas just nu mycket om "The Big Four", en grupp bestående av Jordan Spieth, Rory McIlroy, Rickie Fowler och Jason Day. De fyra spelarna är unga och har fortfarande många år kvar i eliten. Men Phil Mickelson menar att det fortfarande är flera år tills golfen får se något liknande det Tiger Woods har presterat.

– De unga spelarna är otroligt bra. Men ingen är på den nivå Tiger var, speciellt om man går tillbaka till US Open år 2000 och när han hade vunnit alla fyra majors samtidigt. Jag tror att det kommer ta flera decennier innan vi får se något liknande, säger Phil Mickelson.

Vad tror ni, är någon av "The big four" en ny Tiger Woods?

Jag saknar Tiger Woods på golfbanan!
Ja
224
59
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!