Anna Nordqvist nekas spel på OS-banan
Upplägget har förändrats kring testtävlingen av OS-banan, vilket gör att Anna Nordqvist inte är en av testspelarna. Foto: GettyImages

Anna Nordqvist nekas spel på OS-banan

Anna Nordqvist var en av de spelare som skulle testspela OS-banan i början av mars. Men nu är hon inte längre tillåten att göra det.

Tidigare i år stod det klart att Anna Nordqvist skulle vara en av spelarna som testspelar OS-banan i Rio De Janeiro. Men nu blir det inte av. I stället ska banan spelas av Brasiliens bästa spelare.

– Det är lite synd. Det hade varit en stor fördel för oss om vi hade kunnat få lite inside information, säger Katarina Vangdal, golfens förbundskapten.

 

Anledningen till att banan inte testas av elitspelare har att göra med att det var svårt att få spelare att vilja åka till Rio De Janeiro i början av mars.

– Framför allt har herrarna ett fullspäckat schema inför Masters på Augusta, säger Vangdal.

 

Än så länge är det inte bestämt om svenska representanter kommer att befinna sig på OS-banan i Rio-förorten Barra da Tijuca under testtävlingen. Enligt Katarina Vangdal beror det på vilka spelare det är som testar banan.

– Om det är nio juniorer är det tveksamt om det är värt för oss att åka över. Det gäller att det är spelare som har en rimlig slaglängd och bollflykt för att vi ska tjäna något på att åka över och titta.

 

Sveriges förbundskapten har redan varit på banan där hon fick en unik inblick i hur upplägget ser ut. Och hon menar att den inte alls är så dålig som det pratats om i medier.

– Det är en bra bana. Den kommer att vara rättvis för alla. I augusti kommer det att blåsa en hel del i Rio de Janeiro så vinden kommer att vara en stor faktor.

– Banarkitekten Gil Hanse har inspirerats av skotska linksbanor så det är den typen av spel som det kommer att vara, säger Vangdal.

Jag ser fram emot OS-golfen!
Ja
107
12
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!