Först shorts – nu kommer golftights för herrarna!

Efter debatten om shorts eller inte i proffsgolfen: Här kommer golftights för herrar!

Först shorts – nu kommer golftights för herrarna!
PGA Tour-proffset Scott Pinckney sportar Nikes nya golfkläder: Tights, kortbyxor och ny typ av piké. FOTO: Nike

Golfvärlden har knappt hämtat andan efter "shorts-gate" – frågan om huruvida proffsspelarna ska få bära shorts på träning och tävling – innan det är dags igen:

Nu lanserar Nike tights för herrar. Modellen heter Hyperwarm och det handlar om kompressionsbyxor, avsedda att exempelvis bäras under shortsen. På golfbanan.

– Jag gillar verkligen hur de höjer idrottsvärdet i golfsporten. Jag gillar hur de ser ut, men framför allt gillar jag känslan när jag spelar i dem. Jag känner mig fräschare efter en runda, säger (Nike-sponsrade) proffset Scott Pinckney.

Hans (sponsor)kolleger är minst lika entusiastiska över de nya kompressions-tightsen som är tillverkade i ett töjbart Dri-Fit-material som står emot väta.

– Kompressionen hjälper dig med återhämtning och ger dig energi. Folk kommer att bli förvånade. Även om de inte gillar utseendet kommer de att må bra av att bära dem. Jag kan själv tänka mig att bära dem i tävlingar, säger Tony Finau.

FlyKnit Chukka-skon i golfversion har ett speciellt mönster för att ge grepp på golfbanan. FOTO: Nike. (KLICKA FÖR STÖRRE)

Huruvida tightsen kommer att godkännas som "byxor" av de styrande organisationerna (USGA och R&A) återstår att se. Tightsen premiärvisades nämligen härom dagen.

– Golfen har legat efter när det gäller klädmode. Nu börjar det komma grejer från flera håll, säger Brooks Koepka som redan spelat rundor med tights under sina vanliga byxor.

– Efter att ha gått 18 hål i en tävling känns inte benen ömma. Jag är helt för denna utveckling.

Nike har också visat en golfversion av FlyKnit Chukka-skon. Den kostar 190 dollar i USA och finns i två färgkombinationer. Skorna har de extra banden (Flywire) för att stadga upp in- och utsida. Sulan har ett speciellt mönster i tå och häl.

Pikétröjan Nike MM Fly kommer med tre varianter av krage (blad, polo och klassisk)  – och med tryckknappar i stället för vanliga knappar.

Det sistnämnda lär bero på att Tiger Woods – företagets största affischnamn – aldrig gillat vanliga knappar...


Chukka-skorna kommer att kosta 1 799 kronor och släpps 1 april. Tightsen (finns redan i Sverige) och kostar 450 kronor. 

Vad tycker du om golf-tights? Kommentarsfältet nedan står till ditt förfogande.

Pikétröjan MM Fly kommer med tre olika typer av krage och med tryckknappar. FOTO: Nike

Snyggt, jag kan tänka mig att ha tights.
Ja
97
120
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!