Stjärnorna möts i TV-sänd duell i natten

Veckan innan US Open smäller det: Rory McIlroy och Rickie Fowler ska mötas i en match på "bästa TV-tid" – och delvis i mörker.

Stjärnorna möts i TV-sänd duell i natten
Rickie Fowler och Rory McIlroy möts i matchspel innan US Open. FOTO: Scott Halleran/Getty Images

Ni kanske kommer ihåg "Monday Night Matches" – en serie dueller i matchspel mellan golfens stjärnor – ofta med Tiger Woods. Uppvisningsmatcherna upphörde 2005, men hade enorma tittarsiffror i USA under sina sju år.

Och vi som är födda innan The Beatles slog igenom kommer säkert ihåg Shells "Wonderful World of Golf". Också det uppvisningsmatcher i matchspel mellan dåtidens stjärnor. Det som gav sändningarna en speciell prägel var att (den inbjudna) publiken följde med spelarna hela varvet. Under åren 1961-1970 sändes 81 matcher – ett antal även i svensk TV. Serien återupptogs 1994-2003, men fick aldrig riktigt samma fotfäste.

Nu är det dags igen.

Den 7 juni, helgen innan US Open-veckan på Oakmont Country Club, vankas det duell i Detroit: Matchen ska spelas mellan Rory McIlroy och Rickie Fowler, trea och fyra på världsrankingen. Sista nio hålen ska spelas i el-belysning, eftersom matchen ska spelas "på bästa sändningstid" i USA. Belysningen kommer att monteras upp på Detroit Golf Club enbart för detta tillfälle, skriver nyhetsbyrån AP.

Datumet krockar med FedEx-tävlingen St Jude Classic, men varken Fowler eller McIlroy brukar spela den.

Detroit Golf Club är en av de äldsta banorna i USA. Men de har inte haft proffsspel på banan sedan andra världskriget. Anläggningen har två 18-hålsbanor som ritats av Donald Ross.

Den här matchen ligger utanför TV-avtalen. Vem tar bollen?

Duellen är ännu inte officiellt bekräftad, men AP säger sig ha säkra källor hos sponsorn till duellen. Andra källor säger att det kan bli en fyrboll med "två golfande celebriteter".


 Så här såg det ut när en 50-årig Sam Snead mötte en blott 23-årig Jack Nicklaus i ett av avsnitten i serien "Wonderful World of Golf".

Inga kändisar – bara proffsgolfare, tack!
Ja
83
5
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!