Blixt och "Fidde" topp-fem

Blixt och "Fidde" topp-fem

Förvisso ingen seger.
Men Jacobson och Blixt var snubblande nära på Pebble Beach.

Efter ungefär halva slutronden på underbara Pebble Beach såg det ut som att Jonas Blixt hade segerbucklan halvvägs ner i sidofacket på Cobrabagen. Sedan svalnade puttern ordentligt och trots en hel del bra järnslag och vettiga birdiechanser ville inte bollen i.

– Det kändes som att jag inte fick i någonting idag. Jag ville ge mig själv chansen till birdies och chansen att vinna men det ville sig inte riktigt. Men jag försökte, sa Blixt efter sin tredjeplats.

Med två hål kvar visste han att han behövde gå två under in för att nå Vaughn Taylors 17 under par. Blixt slog en fantastisk Järnåtta på 17:e men överläste putten en smula och höll den för högt.

På sista behövde han sänka sin lobwedge från 60 meter men pullade den en smula och missade sedan putten från fyra meter. Ändå en jättefin placering och en känsla av mersmak för Blixt som inte svingat så här bra och självsäkert på länge.69 slag sista dagen innebar 15 under total och en ensam tredjeplats.

– Jag missade två greener och gjorde två bogeys men jag fortsatte att försöka hela vägen.

För Fredrik Jacobson gick sista ronden lite i vågor. En fin inledning byttes till ett par bogeys i mitten men sedan bra igen på slutet med ett par birdies. Det blev 71 slag sista dagen och en delad fjärdeplats, säsongens tredje topp fem och en oerhört imponerande säsongsinledning av göteborgaren.

– Formen är helt klart bra och på rätt väg. Idag hade jag önskat att jag spelat par-femmorna bättre och gett mig själv chansen att vinna. Men tredje topp fem på fyra starter är bra, sa Jacobson efter sin slutrond.

 

Och vinnaren kom bakifrån.

Vaughn Taylor har inte vunnit på elva år och har inte rättigheter att spela fullt ut den här säsongen.

Eller hade inte.

Segern på Pebble Beach kom efter en imponerande avslutning på 65 slag.

En rond som innehöll både fantastiska slag, långa puttar och naturligtvis en del flyt som man så väl behöver för att vinna på PGA-touren. Taylors inspel på 15:e hade förmodligen blivit bra ändå men en märklig studs på spelpartnern Matt JOnes boll gjorde birdien glasklar. SEdan rullade han i en tolvmetersputt på nästa hål.

– Den är så svår den putten, jag har haft den förut. Jag hade inte en tanke på att sätta den, erkände Taylor.

Segern innebär att många dörrar återigen öppnas för Taylor, som verkligen varit ute i kylan. För tio år sedan spelade han Ryder Cup och var en av de stora framtidsnamnen men hans öde visar verkligen hur oförutsägbar tävlingsgolfen faktiskt är.

 – Jag känner mig oerhört lycklig just nu, på gränsen till overkligt för mig. Jag siktade på att bli topp tio så jag kom in i nästa vecka och tänkte inte ens på seger idag.

Före fyra år sedan var Taylor nära att mista livet på Savannah River under en fisketur och olyckan gav honom andra referenser. Han uppskattar livet mer nu.

– Jag gjorde många misstag den dagen men min familj behöver mig och jag insåg att jag behöver fatta bättre beslut för deras skull. De har hjälpt mig genom den tuffa tiden.

Tvåa på Pebble blev Phil Mickelson, som hade en kort putt på sista hålet för att ta med sig Taylor till särspel. Putten föll inte lika mycket som Phil trodde och veteranen fick nöja sig med andraplatsen efter en strulig dag.

– Jag hade aldrig en tanke på att jag kunde missa den och blev faktiskt chockad när jag såg att den inte gick i, sa Phil efteråt.

Det var helt enkelt Vaughn Taylors dag.

Slutställning

 

Jag gläds med Vaughn Taylor
Ja
80
7
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!