Elva raka missade kval - nu är doldisen trea

Elva raka missade kval - nu är doldisen trea

Har gått elva under på två varv

I måndags var Theunis Spangenberg inte ens med i Tschwane Open. 

Efter första dagen är han ensam trea.

Den 32-åriga sydafrikanen kommer från elva raka missade kvalgränser men via kvalet i tisdags tog han sig in i tävlingen och formen håller i sig – på två ronder är han elva under par och självklart nöjd med den nyvunna formen.

– Jag är extremt glad. Puttningen var bra, jag slog fina drives och spelet känns stabilt. Jag försöker bara hålla bogeys borta från scorekortet, sa Spangenberg efter sin inledande 65:a (-5).

Spangenberg har en seger på Sunshine Tour, Zimbabwe Open 2011, men har inte klarat en kvalgräns på ET sedan november 2013 och har kämpat i motvind ett bra tag.

Som vanligt är det fullspäckat med sydafrikaner i toppen när ET kör ett co-event med Sunshine Tour och de första fem platserna efter första ronden på Pretoria CC är sydafrikanska. I ledningen finns dock inte Jaco Van Zyl, han är först på fjärde plats, utan istället Justin Harding.

30-åringen kommer från en tung period med tre raka missade ET-kval men har sedan tidigare fyra segrar på den inhemska Sunshine Tour. Och efter en 63:a första dagen fick det Hardingska självförtroendet en rejäl välbehövlig skjuts uppåt.

– Jag har kämpat med spelet den senaste tiden så detta var ett klart lyft för mig. Jag slog bollen bra men i detta läget får jag ta en rond i taget och föröska få ihop en helhet. Jag tycker inte att banan är lätt egentligen, det krävs bra positionsspel och man får många luriga puttar om man slår bollen till fel stälen på green, sa Harding efter ronden.

Bara 22 spelare lyckas spräcka par första dagen och titelförsvararen George Coetzee var en av dem, på två under par.

Ingen svensk inledde under par men Steven Jeppesen och Michael Jonzon är fint med på 70 slag (par).

Ledartavla

Övriga svenskresultat, se nedan.

Det är bra att Sunshine Tour och Europatouren samkör vissa tävlingar
Ja
19
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!