Att leva på gränsen

Rob Oppenheim lyckades kvala in till PGA Tour med ett slag och 850 kronors mariginal.

Att leva på gränsen
"Det är otroligt hur en liten sak kan förändra din värld", säger Rob Oppenheim.

Rob Oppenheim är rookie på PGA Touren. Efter att ha drömt om spel på den bästa touren i mer än tolv år lyckades 36-åringen kvala in – med 850 kronors mariginal.

De 25 spelarna som tjänar mest på Web.com Tour får spela PGA Tour den kommande säsongen. Rob Oppenheim såg ut att sluta på plats 26, 7 900 kronor ifrån. 

Men medan Rob Oppenheim satt i bilen på väg hem från Web.com Tour Championship, där det såg ut som att han endast var ett slag ifrån att klara kvalet, började telefonen ringa.

Lucas Glover hade gjort en bogey på det 72:a hålet vilket innebar att Oppenheim klättrade en position på penninglistan. Det gjorde att han, med 850 kronors mariginal, klarade kortet.

– Det är otroligt hur allt blev till slut, berättade Oppenheim för USA Today.

– Jag har kämpat så länge och det är en tunn gräns mellan att spela på PGA- och Web.com-touren. Men man fortsätter att jobba hårt och hoppas att du ska ha lite tur.

Oppenheim blev proffs 2003 och började jakten på det eftertraftade kortet på PGA Touren. 

– Det är en livsstil man måste älska. Jag älskar att spela golf. Så fort jag hade börjat spela kunde jag inte föreställa mig något annat, säger Rob Oppenheim.

För två år sedan var det nära att han slutade. Efter att ha spelat en tävling på en mindre tour, då han inte hade full behörighet på Web.com-touren, i Florida slutade han på 14:e plats. Men prispengarna täckte inte kostnaderna för att delta i tävlingen.

Men han fortsatte spela golf. Efter en fjärdeplats på en Web.com-tävling och senare också en vinst i ett kval fick han fulla rättigheter till PGA:s undertour, med ett slags mariginal.

Och förra året tog han sin första vinst.

Rob Oppenheim vann Air Capital Classic på Web.com-touren förra året. Foto: Getty Images

– Det är otroligt hur en liten sak kan förändra din värld, berättade Oppenheim som vet att det fortfarande är mycket jobb kvar att göra.

Med en låg ranking på prioritetslistorna har han inte fullt tillträde till touren. På fem starterhar han dock klarat cutten vid tre tillfällen och tjänat nästan 500 000 kronor. Med möjligheter att kvala in till tävlingarna på måndagar och andra tävlingar runt sin bostad i Florida har Oppenheim fortfarande fullt upp.

– Det här är det bästa jobbet i världen. Men jag måste fortfarande gå ut och kriga, jobba hårt, spela bra och på det sättet försörja mig. Jag måste ta vara på alla tillfällen, säger Oppenheim.

Och ta vara på tillfället gjorde han för två veckor sedan. I den vindpinade tävlingen på Torrey Pines avbröts spelet och återupptogs på måndagen. Oppenheim hade bara ett hål kvar att spela men lyckades göra en birdie på det hålet. Det innebar att han tjänade 100 000 kronor mer än vad han hade gjort annars.

– Det är enormt för mig. Varje slag gör skillnad, säger Oppenheim.

Och om man ser till det slaget Lucas Glover gjorde på det 72:a hålet i den där avgörande tävlingen är det svårt att inte hålla med.

Härlig historia!
Ja
57
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!