5de47f31053f2

Artiklar

Srixons mjukaste boll någonsin

Spelare med låg svinghastighet ska nu få en boll med mjuk känsla utan att tappa längd.

Text: Jesper Johansson • 2016-02-05 Uppdaterad 2016-02-05

Srixon lanserar en ny boll i april.

Bollen heter UltiSoft och är ett tillägg till de äldre bollarna Softfeel och Softfeel Lady i den lite billigare prisklassen.

Bollen är Srixons mjukaste boll hittills med en kompression på 40 och är designad för att hjälpa spelare med låg svinghastighet att få en boll med riktigt mjuk känsla utan att tappa längd i slagen.

Tack vare den nya unika E.G.G.-kärnan har man lyckats behålla spänsten i kärnan samtidigt som man har fått den mjukare som gör att man inte behöver kompromissa mellan mjuk känsla och distans.

– Segmentet för mjuka bollar är verkligen hett just nu. Det börjar mer och mer kännas som att det pågår ett kompressionskrig på bollmarknaden. Där mjukt är lika med bra och alla tävlar om att göra den mjukaste bollen. Eftersom alla tillverkare mäter kompression olika är det svårt att säga vilken boll som verkligen är mjukast. Men tydligt är att många konsumenter uppskattar den mjuka, sköna känsla som hittas i många lågkompressionsbollar, säger Svensk Golfs utrustningsredaktör, Oskar Åsgård.

Rekommenderat pris: 299 kronor 

Därför spelar Tom Watson på en ”fotboll”


Spinnkontroll trots lägre pris


Text: Jesper Johansson • 2016-02-05
ArtiklarBollarCleveland/SrixonUtrustning
Scroll to Top