BMW PGA Championship – Day One

Artiklar

Robert Karlsson utvecklar CT-tävling

Robert Karlsson fortsätter att leverera förutsättningar för en kanontävling i på Challenge Tour i Katrineholm i sommar. Här är svenskens senaste bedrift.

Text: • 2016-02-04 Uppdaterad 2016-02-04

Svensk herrgolf har i många år väntat på en Challenge Tour-tävling. Det blev till slut en gammal tourräv som fixade det så många har gått bet på.

Robert Karlssons tävling i Katrineholm började för några år sedan på Minitouren med en prissumma på 40 000 kronor, innan den tog steget upp på Nordea Tour.

Och inför 2016 blir det alltså nu – med Svenska Golfförbundets hjälp – en Challenge Tour-tävling.

Karlsson är själv involverad i arbetet och bidrar på många plan.

Som med den senaste nyheten.

För nu är det klart att segraren i tävlingen 2016 får en fribiljett in i holländska KLM Open. Karlsson har fixat samma belöning till vinnarna de två senaste åren, men när det nu Katrineholm fick en CT-tävling trodde många att möjligheten skulle försvinna – och så blir det alltså inte.

–        Vi gjorde det klart under tisdagen. Det känns jätteroligt att kunna ge en spelare den här möjligheten, säger Karlsson till Svensk Golf.

Det är tack vare svenskens goda kontakter med tävlingsarrangören i Holland som det hela är möjligt – och att förstapriset lockade var tydligt på anmälningslistan inför fjolårets tävling.

–        Vi hade 300 killar som ville vara med och måndagskvalet var fulltecknat. Det är fantastiskt, säger Robert Karlsson, som säkert har fler nyheter på lut inför sommarens sörmländska golffest.

Drömmen gick i uppfyllelse


Text: • 2016-02-04
ArtiklarKatrineholms GKRobert KarlssonTournytt
Scroll to Top