Robert Karlsson utvecklar CT-tävling

Robert Karlsson utvecklar CT-tävling

Robert Karlsson fortsätter att leverera förutsättningar för en kanontävling i på Challenge Tour i Katrineholm i sommar. Här är svenskens senaste bedrift.

Svensk herrgolf har i många år väntat på en Challenge Tour-tävling. Det blev till slut en gammal tourräv som fixade det så många har gått bet på.

Robert Karlssons tävling i Katrineholm började för några år sedan på Minitouren med en prissumma på 40 000 kronor, innan den tog steget upp på Nordea Tour.

Och inför 2016 blir det alltså nu – med Svenska Golfförbundets hjälp – en Challenge Tour-tävling.

Karlsson är själv involverad i arbetet och bidrar på många plan.

Som med den senaste nyheten.

För nu är det klart att segraren i tävlingen 2016 får en fribiljett in i holländska KLM Open. Karlsson har fixat samma belöning till vinnarna de två senaste åren, men när det nu Katrineholm fick en CT-tävling trodde många att möjligheten skulle försvinna – och så blir det alltså inte.

-        Vi gjorde det klart under tisdagen. Det känns jätteroligt att kunna ge en spelare den här möjligheten, säger Karlsson till Svensk Golf.

Det är tack vare svenskens goda kontakter med tävlingsarrangören i Holland som det hela är möjligt – och att förstapriset lockade var tydligt på anmälningslistan inför fjolårets tävling.

-        Vi hade 300 killar som ville vara med och måndagskvalet var fulltecknat. Det är fantastiskt, säger Robert Karlsson, som säkert har fler nyheter på lut inför sommarens sörmländska golffest.

Har du spelat i Katrineholm?
Ja
24
21
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Relaterade artiklar

 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  Världsettan om Engström: ”Mitt råd är att...”
  Igår
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Så sänds helgens majors
   Se till att skippa middagen hos dina bekanta i helgen. Det visas nämligen golf i världsklass på TV!
  • Försenad Resort ska påbörjas igen
   500 villor och två golfbanor var tänkta att byggas. Men Traryd Golf Resort fick ekonomiska problem och lades på is. Nu är dock projektet påbörjat igen.
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Så kan Dustin Johnson bli världsetta i helgen
   Regerande PGA Championship-mästaren Jason Day är just nu världsetta. Men precis bakom honom finns amerikanen Dustin Johnson – som kan ta över titeln som världens bäste golfare i helgen.
  • Spana in Stensons nya OS-bag
   OS i Rio de Janeiro närmar sig med stormsteg. Med mindre än två veckor kvar till spelen visar Henrik Stenson upp sin OS-bag i svenska färger.