Anna jagar sjätte segern

Anna jagar sjätte segern

Delar ledningen på Bahamas

Efter ännu en finfin dag på Bahamas tog sig Anna Nordqvist upp i delad ledning. Efter ronder på tre respektive fyra under par slog hon till med fem under tredje ronden och på tolv under totalt delar hon ledningen i Pure Silk med engelskan Charley Hull.

– Det känns spännande. Jag hade absolut noll förväntningar den här veckan. Det är ny säsong och man vet inte riktigt hur man står sig, sa svenskan efter ronden.

Nordqvist har hittills fem LPGA-segrar på meritlistan. Den senaste kom i slutet av maj ifjol då hon vann ShopRite Classic och det har nu hunnit gå nästan sju år sedan hon slog igenom med dunder och brak och vann LPGA-mästerskapet 2009.

– Jag har lagt ner mycket arbete i vinter men man vet ju aldrig riktigt när det betalar sig. Men jag är väldigt nöjde med hur jag slagit bollen hittills den här veckan, sa Nordqvist.

Det är tätt tätt bakom tätduon och tio spelare inom fyra slag har alla bra chans att vinna när sista ronden spelas på söndagen. Bland de mer rutinerade finns naturligtvis amerikanskan Stacy Lewis, ett slag efter på elva under och Paula Creamer fyra slag bakom.

– Mitt mål den här veckan var att ha segerchans på söndagen och nu är jag med däruppe. Oavsett om jag vinner eller inte så är jag nöjd med mitt spel just nu. Jag slår bollen bra och mitt wedgespel blir allt bättre, sa Lewis.

Pernilla Lindberg gick på par tredje dagen och är med sina två över par på delad 69:e plats inför avlsutningen.

Sydkoreanskan Ha Na Jang blev historisk som den första spelaren på LPGA-touren att göra hio på ett par fyra-hål – albatross – då hennes spoon vackert rullade mitt i hål på korta åttonde hålet. Se slaget i klippet nedanför.

Ställningen

Anna tar minst en seger i år
Ja
38
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!