Edberg har kontakt i tätstriden

Edberg har kontakt i tätstriden

Pelle Edberg gjorde en bra runda i tuffa förhållanden i Qatar. Inför sista dagen ligger han delad sexa.

Skotten Paul Lawrie är uppvuxen i blåsig miljö. Det har gjort honom till en skicklig spelare i svåra förhållanden, vilket han har haft nytta av under Qatar Masters.

Många spelare hade en svår dag i vinden och hela 39 av 75 spelare gick över par. Men Lawrie, som ledde inför dagens runda skötte sig exemplariskt och gick in på 70 slag (-2), 13 under totalt.

Svenskarna, som gjorde succé i går, hade det svårare i dag. Bara två av de åtta som klarade cutten gick på par eller bättre. Men Pelle Edberg gjorde ett bra jobb i Doha. Smålänningen gick runt på 71 slag (-1) vilket gör att han ligger delad sexa, nio under totalt. 

Pelle Edberg har alltså fortfarande chansen att vinna i Qatar. Nu är det också klart att han ska arrangera en tävling i sommar. Tillsammans med HV71-legendaren Johan Davidsson ska han vara värd för tävlingen Tappra barn.

Tävlingens ändamål är att samla in pengar till organisationer för barn. Tävlingen har funnits i Linköping i fem år och samlat in totalt 2 miljoner kronor. Men nu ska den också finnas i Jönköping och Göteborg.

– Jag har varit med på den här dagen tidigare i Linköping och tyckt det har varit en fantastisk dag med goda ändamål, säger Johan Davidsson till Jnytt.se. 

 

Så här ligger svenskarna till inför den avslutande rundan:

Jag hoppas att Pelle vinner!
Ja
54
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!