"Tävlingen är enormt viktig"
Caroline Hedwall slår ut under Helsingborg Open på Vasatorp Tournament Course. Framtiden är oviss för den svenska LET-tävlingen. //Foto: Tristan Jones/LET

"Tävlingen är enormt viktig"

Det är ytterst osäkert om det blir någon Europatourtävlng för damer i Sverige i år. Nu ger Svenska Golfförbundets ordförande, Christer Bergfors, sin syn på saken.

Den svenska damtävlingen på Europatouren är i fara. Efter att en stor sponsor berättat att de inte har råd att finansiera årets tävling blir det svårt att arrangera den.

Svenska Golfförbundets ordförande, Christer Bergfors, hoppas att tävlingen trots allt blir av - annars skulle det vara oroväckande för utvecklingen av unga golfare:

 "Tävlingen är enormt viktig i utvecklingstrappan"

– Tävlingen är enormt viktig i utvecklingstrappan. Eftersom vi får tillgång till ett gäng "wild cards" kan vi dela ut dem till unga och lovande spelare. Det är ett jättebra sätt att få unga spelare att testa på och se vad som krävs för att spela på damernas Europatour. 

Och om tävlingen inte blir av?

– Vi är alla väldigt obekväma i situationen att det kanske inte blir någon tävling i år. Både spelarna, Ladies European Tour och vi på förbundet. Det vore sorgligt för svensk damgolf.

Hur skulle SGF se på en inställd damtävling med tanke på er kvinnosatsning?

- Vi vill att det ska vara jämställt och det misslyckas vi med om inte både herrarna och damerna har en stor tävling. Vi ser hemskt gärna att tävlingen blir av.

 "Vi är inte tävlingsarrangörer"

SGF har sålt sin medieverksamhet och kanslibyggnaden Golfens hus - affärer som genererat miljonintäkter. Finns det inte ekonomiskt utrymme för att rädda tävlingen?

- Vi har gjort det vi har kunnat. Men vi är inte tävlingsarrangörer och går inte in med några pengar.

 

Tror du det blir någon tävling i år?
Ja
15
42
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Relaterade artiklar

 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Så sänds helgens majors
   Se till att skippa middagen hos dina bekanta i helgen. Det visas nämligen golf i världsklass på TV!
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Försenad Resort ska påbörjas igen
   500 villor och två golfbanor var tänkta att byggas. Men Traryd Golf Resort fick ekonomiska problem och lades på is. Nu är dock projektet påbörjat igen.
  • Så kan Dustin Johnson bli världsetta i helgen
   Regerande PGA Championship-mästaren Jason Day är just nu världsetta. Men precis bakom honom finns amerikanen Dustin Johnson – som kan ta över titeln som världens bäste golfare i helgen.
  • Spana in Stensons nya OS-bag
   OS i Rio de Janeiro närmar sig med stormsteg. Med mindre än två veckor kvar till spelen visar Henrik Stenson upp sin OS-bag i svenska färger.
  Igår
  TV: Se Brobergs slag som utsetts till junis bästa